Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
PRZESTROGA
Autor Wiadomość
lord_wiader 
Kto mi pisze lodzik?

Model Opla : Kadett E C14NZ LPG
Zaproszone osoby: 1
LPG: Tak
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 14:02   

Motocykliści oraz piesi i pasażerowie niezapięci w pasy bezpieczeństwa. Każdy ma szanse wyjść z życiem czołowego zderzenia jeśli oba pojazdy jechały ~60km/h, co daje składową 120km/h... A przy jakich prędkościach jeździ się w trasach, a nawet w miastach?!
Ciało ludzkie wyewoluowało tak, by wtrzymywać urazy mogące zdarzyć się przy prędkościach do ~30km/h (np. uderzenie w biegu w drzewo).

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
maniakopel 

Model Opla : Astra G 2.0 DI_16V
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 00:10   

lord_wiader, nigdy nie powiesz że w sumie miałeś wypadek ze 120km\h gdy oba pojazdy jechały po 60 km\h cała energia w tym prędkość jest wyhamowywana poprzez strefy zgniotu itd

młody puławy 
Ornitolog :)

Model Opla : CICHOCIEMNE V6
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 01:01   

Ja miałem jeden wypadek czołowy z jedną osobą śmiertelną za co chcieli mnie zapuszkować na jakieś 6 lat za nieumyślne spowodowanie śmierci ale na szczęście się wybroniłem.... A ja miałem na zegarze w momencie uderzenia 130 a gość w drugim aucie 45 km/h.... Ja jechałem Nissanem primerą a tamten Golfem II.... Jaki wynik???? Tamten kierowca został bez nóg, kumpel w 6-tym miesiącu ciąży straciła dziecko, a ja straciłem tylko dwa dni pobytu w szpitalu na obserwacji... Cała szczęście że chłopakom z tyłu nic się nie stało i to oni zadzwonili pod 112.....

blowal 
Prawie Jak Łoś :P

Model Opla : AstraF '93 HB x16sz
LPG: Tak
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 01:10   

młody puławy zdradziłeś już tyle szczegółów wypadku, które nie mniej są zagadkowe - jak możesz to opisz jak to dokładniej było

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
młody puławy 

Wysłany: Pon Maj 21, 2007 09:05   

Jechałem z Dęblina do Puław... i leciałem sobie tak stówkę no i w końcu natrafiłem na czerwoną skodę (do tej pory nie stwierdzono kto nią jechał) a że jechałem tak troszkę szybciej to zacząłem ją wyprzedzać ale kierowca skodzianki postanowił się nie dać i wcisnął gaz przez co wyprzedzanie zaczęło się przedłużać..... a z lewej strony z polnej dróżki gościunio jadący czarnym golfem II GTI wjeżdżając na szosę postanowił spojrzeć się w lewo ale już nie w prawo i wywalił prosto na mnie....... Zabrakło dosłownie 5-6 sekund.... Zaznaczam jeszcze że wszystko działo się na prostym odcinku drogi poza terenem zabudowanym a po bokach były tylko takie barierki żeby jakby co nie spaść w dół..... Jeśli znajdę fotki to zapodam na forum....

rp222 
rp222

Model Opla : Vectra B kombi
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 17:50   

MOCNE!!!
Powinno się taką serię pokazywać wszystkim wariatom drogowym przy karzdej okaji, może wdedy co niktórzy zaczeli by myśleć.
młody puławy napisał/a:
nawet jeśli jedziesz przepisowo trafić się może cfaniak który będzie się uważał za mistrza kierownicy i ty wtedy też możesz ucierpieć.... Takie są realia.... Niestety.... Za kółkiem trzeba mieć oczy wokól głowy i nie zajmować myśli niczym innym jak sterowaniem tą jeżdżącą pułapką

Niestety masz rację :(

maniakopel 

Wysłany: Sro Maj 23, 2007 23:58   

młody puławy, kurde współczuję....mam nadzieje że jakieś wnioski z tego wyciągnąłeś....Masz jakieś zdjęcia ?

młody puławy 

Wysłany: Czw Maj 24, 2007 10:27   

maniakopel napisał/a:
młody puławy, kurde współczuję....mam nadzieje że jakieś wnioski z tego wyciągnąłeś....Masz jakieś zdjęcia ?

Zdjęcia szukałem ale nie znalazłem niestety..... mogę jedynie powiedzieć że w primerze nie poszły nawet przednie słupki ale była dosłownie sprasowana do przednich kół a w golfie oba przednie słupki postawiło dęba.... A jakie wnioski wyciagnąłem???? Nigdy więcej nie kupię auta z silnikiem mniejszym niż 2,0 :wesoly:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
maniakopel 

Wysłany: Czw Maj 24, 2007 10:31   

młody puławy, heheh :D tak też sądziłem....ja niestety nauczyłem się pokory dopiero wtedy gdy kuzyniak o rok starszy od Ciebie zginął na miejscu w wypadku kadettem....uderzył w drzewo....gdy zobaczyłem samochód....i kałuże krwi zamurowało mnie<zdjęcia są na forum>...od tamtej pory gdy chce mi się "szaleć" myślę o tym widoku i ochota przechodzi.

http://forum.opel24.com/p...2006-vt1039.htm

adrianopelek 
Adrian

Model Opla : Astra III 1.6 16V
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 14:11   

Dziś byłem świadkiem wypadku(we wsi Kłobukowice).Otóż pijany kierowca Fiata 126p(2 promile we krwi) wyjechał z drogi podporządkowanej wprost pod koła motocykla(chyba Yamaha).Na szczęscie motocyklista nie jechał szybko(ustalona ,że około 60 km/h).Kierowcy malucha nic sie nie stało i został zatrzymany, motocyklista stracił przytomnosc i lezy w szpitalu.Poszkodowany został także przechodzień , na którego spadł lecący z góry motocykl. :| .Po prostu widok straszny :|

Odpowiedz do tematu