Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przestrogi!!!
Autor Wiadomość
Marcin
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 09, 2006 17:43   Przestrogi!!!

Jako, że dotyczy to części między innymi do Opla, pozwolę sobie wkleić ten link...wszystko jest tam opisane:

LINK
Ostatnio zmieniony przez Marcin Sob Lut 11, 2006 00:43, w całości zmieniany 1 raz  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

dr_cybergoose 
speedway fan

Model Opla : Tigra & Corsa B
Wysłany: Czw Lut 09, 2006 18:40   

sprawa kwalifikuje sie do prokuratury... dochodzic swoich roszczen mozna rowniez na drodze cywilnej (niewywiazanie sie z umowy)

Marcin
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lut 11, 2006 00:43   

Przed chwilą reklamie z googli po prawej wyskoczyło mi www.oponytanio.pl
i przypomniało mi się to:

LINK

Robo
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lut 11, 2006 09:13   

Nie wiem jak was ale mnie wkurza coś takiego

Cytat:
PEŁNA LISTA FORUM DOSTĘPNA PO ZALOGOWANIU

Rozumiem strony z pormolami, ale fora motoryzacyjne powinny byc dostępne dla każdego :evil: 8)

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Peter 

Model Opla : Tigra
Zaproszone osoby: 733
Wysłany: Sob Lut 11, 2006 11:44   

Marcin: może streść o co tam chodziło... Albo zacytuj najistotniejsze fragmenty dyskusji...

Marcin
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lut 11, 2006 14:24   

Kurde..kiedyś nie trzeba się było logować, żeby coś tam przeczytać, a że ja cały czas jestem tam zalogowany, to nawet nie wiem, że to wprowadzili. Przekopiuję Wam oba teksty.

Pierwszy tekst

Cytat:
Ku przestrodze...

Na otomoto jest ogłoszenie sprzedaży części do samochodów między innymi OPEL

Panowie wysłali mi zamówione części (pompa wspomagania oraz przełacznik pod kiere), pompa miała być elektryczna i tak wyraźnie gościowi tłumaczyłem przez godzinę jaka ma być ta pompa...

Po dwóch dniach dostaje paczkę, po otwarciu okazuje się że to nie jest ta pompa (wysłali mi do F a nie do G), więc telefon. Mam odesłać pompe i oni przyślą ta dobrą bo sie ktoś walnął...

Mija pare dni...niestety zero odzewu, mój telefon i sprawa jasna - nie mają trzeba czekac jak przyjedzie kiedyś auto i przyślą...

Z ZASADY KASY NIE ODDAJ!, MOG! PRZYSŁAĆ COŚ INNEGO...

Ja że nie potrzebuje nic innego, a kasy ani części nie ma...

W koncu ugadałem sie i mają mi podesłać spojler albo dokładke...co kolwiek żeby tylko ta kasa nie padła...

MIJA tydzien i nic...dzwonię...

Po kilku uwagach na temat podejścia...Pan stwierdza że jeszcze auta nie ma...a jak jeszcze mu dwa słowa powiem to sie rozłącza....
Ja mu o tym że ja za Caritas nie robie ...a on pyk sie rozłącza...następny telefon a tu hahaha hihih hehehe...i pyk sie rozłączył....

Pierwszy raz mi sie zdarzyło żeby taki złodziej sie trafił...250 zł poszło...ale nie mam zamiaru tego tak zostawić...dla mnie to jest normalne wyłudzenie

Ostrzegam potencjalnych chętnych...bo Panowie maja ciekawe warunki
- towar wysyłają jaki mają byle kase odebrac za paczkę...
- jak odsyłasz (przegrałeś) oni stawiaja warunki co ci przyślą i kiedy (możesz czekać dłuuugo...)
- jak starasz się odzyskać kasę...zero kontaktu
TO jest podejście handlowe?????

Oto namiary na kolesia...może ktoś z tego terenu zna miejsce...

Daniel Jaroszewicz
ul. Żeromskiego 20/14
22-200 Włodawa

namiar na aukcję:
http://otomoto.pl/index.p...show&id=C827761

Przynajmniej moze kogoś uchronie od stresu...

Drugi tekst (dot. www.oponytanio.pl)

Cytat:
Witam, spotkala mnie troche nieprzyjemna sytuacja dotyczaca tej firmy i w ten sposob mam nadzieje ze ochronie kilka osob przed nieprzemyslanymi zakupami.

Jako ze szukam opon, trafilem na wyzej wymieniona strone, ceny bdb ale na tyle realne ze nie wydaja sie sprecjalnie podejzane, przegladalem regulamin i cala strone kilku krotnie aby nie nabic sie w butelke, ale jednak przeoczylem jeden bardzo istotny element. W prawie kazdym miejscu na tej stronie zapewniaja nas ze PRZESYLKA zakupionych przez nas opon jest calkowicie bezplatna, takze wypelniajac kwestionariusz zamowienia nie ma ani slowa na temat jakich kolwiek oplat, 4 opony po 400 zl to do zaplacenia 1600 zl, i tyle niby trzeba wplacic, co tez oczywiscie uczynilem zaraz po zlozeniu zamowienia.
dwa dni pozniej cos mnie tknelo i zaczelem wertowac ta strone raz jeszcze, tym razem doszukalem sie niepokonujacej rzeczy: przesylka do Polski 44 euro, zdzwilo mnie to bardzo, gdzyz nigdzie przy zamowieniu nie bylo to uwzglednione, mialem nadzieje ze koszt przesylki dotyczy moze zakupu jednej sztuki czy cos, lecz nie, wiec mysle co z tym PRZESYLKA I PODATEK WLICZONE W CENE?! Wysylam email i szukam na stronie numeru, wszystkie namiery na Niemcy, jednak w goszczu nazw widze numer o kierunkowym 0-52. Tak wiec szybko wybieram numer i dowiaduje sie ze mimo uplywu 2 dni pieniadze nie zostaly jeszcze zaksiegowane, tak wiec prosze o zmiane adresu nadejscia przesylki (w miedzy czasie w internecie doszukalem sie ze BEZPLATNA przesylka obowiazuje na terenie wylacznie NIEMIEC), tak wiec podaje milej pani imie, nazawisko oraz adres w Niemczech, pani mowi ze zaraz to zmieni i przysle mi potwierdzenie, abym sprawdzil dane. Po 15 minutach droga elektorniczna doszedl email mowiacy ze nie moga zmienic adresu na inny kraj niz Polska...

Mysle sobie co jest?! Przeciez Niemiecka firma, opony wysylaja z niemiemiec i niby dlaczego nie, niestety musialem leciec do roboty wiec wysluzylem sie ojcem, zadzwonil tam i pani tlumaczyla ze skoro zamowilem opony z Polskiej strony www.oponytanio.pl to moga je wyslac tylko do Polski, ponoc troche tam dyskutowali w koncu stanelo na tym, ze umowa jest rozwiazana i za tydzien pieniadze powinny byc na koncie spowrotem. Bo jakby nie patrzec przy dodaniu 200 euro czyli ponad 700 zl cena tych opon jest szalenie nieatrakcyjna!! Pomijam to ze Pani chetnie wykrecilaby sie zwrotem pieniedzy mowiac ze pieniadze zostaly zaksiegowane i opony wyslane z Niemiec, lecz niestety (dla niej) powiedziala juz na samym wstepie rozmowy cos innego.

Przed chwila wrocilem do domu i nieomieszkalem wyslac email'a z pytaniem dlaczego nie moge otrzymac opon do Niemiec skoro na stonie pisze ze przesylka gratis. Ciekaw jestem jaka bedzie ich odpowiedz?!

Jestem ostrozny w jakich kolwiek zakupach, rzeczy typu zaliczki itp sa dla mnie w 98% przypadkow czyms podejrzanym, dlatego tez czytalem ta strone kilku krotnie... i niestety jak dla mnie ta strona jest naprawde slabo sprecyzowana i raczej jej nie polecam, ale tylko ze wzgledu na strasznie drogie opony z tej strony dla Polski

PS. Znacie moze jakies sklepy internetowe warte uwagi oprocz opony.pl, com.pl, com, oraz baloon.pl ??

dzieki z gory i uwazajcie co i gdzie kupujecie
Pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu