Model Opla : Opel Vectra 2.0dth
Wiek: 24 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 108 Skąd: Rozalin:)
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 00:41 Przyczepka
Wiatam
Mam pytanie czy ktos moze orientuje sie jaki jest koszt rejestracji przyczepki?np gdy sam sobie ja zrobie? i drugie pytanie jaki jest koszt rejestracji gdy kupie od kogos co wtedy treba zrobic i jakie koszty?i ostatnie pytanie czy ubezpiecznie przyczepki zalezy od jej ładowności?
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : ASTRA G 1.8 16V 99r x18xel
LPG: nie
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 10:32
ostatnio kupił przyczepkę mój tata,braliśmy ja w castoramie,opłaty zwiazane z jej rejestracją to 120 zł tablica i dowód,70 zł ubezpieczenie (tatko ma małe zniżki)
chcąc zrobić samemu przyczepkę musisz doliczyć chyba ok.700 zł na homologację czy coś w tym stylu? musisz przekalkulować czy bedzie się opłacać,my daliśmy 1999 zł w promocji,spora landara z plandeką
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 22:10
Ale wiesz zawssze co własnej roboty to solidniejsza i wytrzymalsza tak mi sie wydaje przynajmniej:) bo widziałem tez własnie przyczepki tylko ze w Obi no to ładnie wygladaja ale ciekawe czy wytrzymałe bo pod spodem tylko oska nic pozatym. A ta Twoja jaka ma ładowność?
Model Opla : astra f caravan
Wiek: 32 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 359 Skąd: Kamienna Góra
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 17:50
co do samoróbek to na 100% są bardziej wytrzymałe mamy taką własnoręcznie zrobioną. Za wzór mieliśmy oryginalny NIEWIADÓW tylko wprowadziliśmy pewne zmiany konstrukcyjne. wydłużony dyszel o ok 30cm od oryginału (im dłuższy tym łatwiej się manewruje) oś od audi 100, koła alu z oponami wzmacnianymi od busa, resory i amortyzatory lublin błotniki własnej konstrukcji wzmacniane(można skakać po nich) burty z alu podłoga sklejka 12mm + blacha 0,8 zaczep AL-KO najazdowy z blokadą do cofania
A teraz najlepsze ładowność 750kg w papierach aktycznie ponad 2 tony i da się z tym bezpiecznie jechać
najlepszym rozwiązaniem jest kupno jakiegoś zarejestrowanego trupa i zrobienie klona
my musieliśmy się nalatać żeby zarejestrować naszą jak jeszcze bylo po staremu . Teraz ponoć trzeba fotki , homologację i kupa papierów oraz łażenia
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 00:53
Chyba faktycznie kupie albo same papiery od jakiejs przyczepki albo kupie szrota ktorego przerobie, bo te z casto czy obi to porazka kartony tym wozic a jak cos ciezkiego to sie podobno wygina:/egh DZIEKI ZA POMOC:)