witam mam astre 1.6 z gazem i taki oto problem...rano jak odpalam autko przelacze na gaz to ma troche niskie obroty i nierowno chodzi,ok myslalem ze dobra jest zimny i wszystko ok bo jak sie troszke rozgrzeje to wszystko dobrze,chodzi normalnie i mi to nie przeszkadzalo,ale ostatnio jak auto jest nawet rozgrzane po jezdzie i je zgasze na pare minut to po nastepnym odpaleniu tez nierowno chodzi i ma niskie obroty potem przejade kawalek i jest ok obroty trzyma. moze ktos doradzi?
Model Opla : Astra F C16SE+C16NZ
LPG: jo
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 19:24
Teraz mój pierwszy problem z instalacją LPG. przejechałem juz 10tyś. kilometrów i stalo się. nie chce się przełączyć na gaz. mam automat więc samemu nie przełączę. jestem zmuszony jeździć na beni. pojechałem do zakładu który mi montował lpg i powiedzieli ze mam przyjechać po świętach. może ktoś z was miał podobny problem. mam instalację z napisem STAG 50 na kontrolerze sondy. proszę o pomoc bo mi się kasa kończy na paliwko w zastraszającym tempie
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 20:23
słychac tylko pyknięcie elektrozaworu w baku ale takie słabe, tzn. jak było ok. to moment włączenia się zaworka był głośniejszy. myślałem że to z powodu słabego aku- mało prądu i siły aby utrzymać zawory w pozycji otwartej i cofało na benie. I odkryłem jeszcze problem z benzyną. poniżej 2tyś obr. ma muła przylekkim wciśnięciu pedału, muszę wciskać prawie do oporu aby szedł. może filtr się przypchał. nie wiem, muszę to sprawdzic dokładnie w sobotę
Powinieneś też słyszeć pyknięcie pod maską.
Wiesz co, zdejmij konektory z elektrozaworu parownika, żeby sprawdzić, czy gaz ci nie leci razem z benzyna - może przez to masz muła.
Wysłany: Pon Mar 24, 2008 16:32
ja37 napisał/a:
Powinieneś też słyszeć pyknięcie pod maską.
Wiesz co, zdejmij konektory z elektrozaworu parownika, żeby sprawdzić, czy gaz ci nie leci razem z benzyna - może przez to masz muła.
problem rozwiązany. monterzy umiejscowili bezpieczniki od gazu nad skrzynią biegów i podczas jazdy po kałużach woda je zalewa. wymieniłem oba i gra gitara. jade na przeglad instalacji to powiem niech sie uporają z tym bublem