Rafalek Model Opla : astra II g sportive
Wiek: 27 Dołączył: 21 Lip 2007 Posty: 18 Skąd: Łęczna/Lublin
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 18:33
Witam, ja mam w zasadzie bardzo podobne pytanko co kolega Lukas. Od niedawna jestem posiadaczem astry II z 99 hatchback wersja sportline. Bardzo interesuje mnie kwestia wyposażenia, bo troszke brakuje mi centralnego zamka. Nie wiem czy może jest i nie działa czy też zdarzyło sie tak że w wyposażeniu nie uwzględnili. jeśli ktoś ma podobnego opelka to chętnie dowiedziałbym sie i innych rzeczy na jego temat.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : G, 1,6 8V 98r.
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 19:32
Dziwne że bez centrala?
Ja mam z 98r.:C.z.,LPG(sam zakładałem),szyberdach,aluski,Radio było Car 300,4 airy,ABS,4 tarcze hamulcowe,welur,4 el.szyby,podgrzewane i el. lusterka,regulowna 2 płaszczyznach kierownica,regul.siedzenia,
Rafalek Model Opla : astra II g sportive
Wiek: 27 Dołączył: 21 Lip 2007 Posty: 18 Skąd: Łęczna/Lublin
Wysłany: Sro Lip 25, 2007 15:52
no właśnie u mnie są śliczne aluski, skórzana kierownica regulowana w 2 płaszczyznach, radio sterowane z kierownicy kubełkowe regulowane siedzenia,welurek klimatyzacja, 4 airy,ABS,4 tarcze hamulcowe, a centralnego zamka ni ma co mnie troche dziwi. Mam również vectre z 94 i tam jest centralny razem z bagażnikiem i wlewem paliwa
Model Opla : Astra G 1,6 caravan
Wysłany: Pią Lip 27, 2007 13:22
A mnie ciekawi czy chromowana obwódka wokół grila(czarnego - Astra G) to tuning, czy któraś z wersji. Nie mam takowej, ale parę razy widziałem.
Pozdrawiam.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Astra II elegance X16XEL
LPG: nie
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 09:52
Odświeżę temat.
Otóż kilka dni temu przyprowadziłem z Niemiec Astrę II Elegance z silnikiem X16XEL z 99r (udokumentowany przebieg 82tyś km ) ) i mam kilka pytań odnośnie wyposażenia:
może od początku co mam:
4 poduszki
4 elektrycznie sterowane szyby + domykanie kluczykiem
klimatyzacja
radio Philips CAR 400 sterowany w kierownicy z dostosowaniem głośności do prędkości jazdy
6 głośników
pirotechniczne napinacze pasów
imobilaizer
centralny zamek z pilotem w kluczyku
regulowana wysokość fotela kierowcy
regulowana kierownica
srebrna ramka wokół grila
4 tarczowe hamulce
podłokietnik z tyłu
alufelgi 15"
kokpit drewnopodobny
wspomaganie kierownicy
Moje pytanie dotyczy tego czy ktoś się orientuje czy jeszcze coś powinno być w tej wersji?
Np nie widzę kontrolki TP (nie wiem czy ten system w Astrach jest włączany za pomocą przełącznika czy automatycznie?)
Kolejne pytanie dotyczy tego czy szyby domykają się tylko za pomocą kluczyka czy powinny też za pomocą przycisku od zdalnego sterowania centralnym zamkiem?
Następne dotyczy tempomatu czy do tej wersji silnikowej wystarczy dokupić sam przełącznik czy coś jeszcze?
Jeszcze pytanie dotyczące regulacji kierownicy, otóż znalazłem regulację-góra/dół a czytałem że powinna być regulowana w dwóch płaszczyznach i stąd moje pytanie gdzie powinna być regulacja drugiej płaszczyzny?
z Góry dzięki za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony przez tuszok Pią Maj 02, 2008 10:03, w całości zmieniany 3 razy