Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
regulacja lamp
Autor Wiadomość
limesiak 

Model Opla : corsa

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 13:16   regulacja lamp

Witam
A wiec stalo sie, ze musialem wymienic lampe, a ze nie stac mnie na Valeo kupilem dwa nowe zamienniki. I teraz chcialbym je wyregulowac zeby innym uzytkownikom nie swiecic po dachach i wnetrzu :> Nie zamierzam jechac do stacji diagnostycznej i placic za pokrecenie dwoma srubami 30 czy tez moze wiecej zlotych. Wiec chcialbym sam sobie to zrobic stajac przed sciana i je wyregulowac. Czy ktokolwiek z forumowiczow zna nastwy do regulacji? (w jakiej odleglosci od sciany stanac i na jakiej wysokosci powinny swiecic)
No chyba, ze nie jest to mozliwe do uczynienia i mnie przekonacie, ze sie nie da samemu:>

Pozdrawiam
limesiak

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Chaber 
Chaber

Wysłany: Sob Sty 19, 2008 20:19   

Za regulacje ostatnio w Łodzi zapłaciłem 15 zł. Napisz czy masz tyle jak nie to daj mi swój numer konta to ci przeleję. :)

GrzECHO 
ChEMIK

Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8

Punkty zdobyte: 21
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 20:50   

limesiak, chyba sobie kolego jaja robisz... Chcesz oszczędzać na własnym bezpieczeństwie? Kupiłeś nowe lampy i szkoda Ci paru złotych żeby wyregulować? Żenada...

limesiak 

Wysłany: Sob Sty 19, 2008 21:31   

GrzECHO napisał/a:
limesiak, chyba sobie kolego jaja robisz... Chcesz oszczędzać na własnym bezpieczeństwie? Kupiłeś nowe lampy i szkoda Ci paru złotych żeby wyregulować? Żenada...

Nie prosilem o porady moralne..... tylko jak podejde do tej sprawy twoja droga rozumowania to z kazda jedna ***nie bluźnij!*** bede musial isc do mechanika... bo np. po co zmieniac kolo na drodze skoro mozna wezwac mechanika, bo nie wiesz czy je dobrze dokreciles?... zenada
Prosze tylko o odpowiedzi, czy ktos zna do tego potrzebne dane
Pieniadze mam, a nie sadze aby to byla rzecz konieczna udania sie do mechanika - w koncu tez ustawia stajac przed jakas sciana:)

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

Niedźwiedź 
Anka

Model Opla : corsa zwana MrC

Wysłany: Sob Sty 19, 2008 22:25   

Panowie proponuję poskromnić nieco temperamenty :evil:
limesiak, proponuję jeszcze raz przeczytać swój post "na zimo" i zobaczysz, że brzmi co najmniej dziwnie.
GrzECHO, nieco delikatnej dla nowych - przynajmniej na początku ;)

Podsumowując proponuję małe :beer: i po krzyku :mrgreen:

irek711 

Model Opla : Corsa B

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 10:37   

A ja myślę że Limesiak ma rację! Gdzieś widziałem jak to zrobić ale nie pamiętam gdzie więc nie pomogę :cry: A co do ustawienia przez mechaników to oni używają do tego przyrządów ale jak wyjedziesz w nocy na drogę to jak znam życie będziesz miał wrażenie że g...o widzisz bo światła są za nisko !

voodoo 
EDITION SILVER

Model Opla : ASTRA G 1.8 16V 99r x18xel
LPG: nie

Punkty zdobyte: 22
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 11:04   

a ja myślę że ciężko będzie samemu to ustawić,wymieniłeś dwie lampy i pewnie masz tak rozbiegane oczy że bez przyrządu tylko będziesz się denerwował,na ścianie można ustawić wysokość świecenia bo z kątem jest gorzej,jedż na stację diagnostyczną niech sie inny męczy za te pieniądze,Ty stracisz tylko swój czas a i tak tam wylądujesz. :wink:

limesiak 

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 14:51   

Dobrze, dziekuje za mile checi wszystkich z Was:) z jednymi sie zgadzam z innymi mniej lub wcale:) ale chyba bede jednak musial udac sie do mechanika i dac mu zarobic za taka ***nie bluźnij!*** <sic>

Pozdrawiam wszystkich

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

ja37 
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm :)
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE

Punkty zdobyte: 36
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 13:21   

Jasne, że lepiej u diagnosty, już mam dość takich domorosłych ustawiaczy na drogach.....
9/10 ludków nie ustawia swiateł, co widać w nocy, a ty chcesz do nich dołaczyć?

rafaln1 
Rafał

Model Opla : Corsa B X12SZ
LPG: Nie

Punkty zdobyte: 4
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 14:45   

ja37 napisał/a:
9/10 ludków nie ustawia swiateł, co widać w nocy

Czyli statystycznie rzecz biorąc 90 % użytkowników naszego forum nie reguluje świateł i stwarza niebezpieczeństwo na drogach :? Musimy coś z tym zrobić.

Odpowiedz do tematu