Model Opla : Opel Zafira
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 19:55 Rezystor dmuchawy
Witam. mam jedno pytanko. Czy w Oplu Omega A jest rezystor dmuchawy?? Jak tak to gdzie się on znajduję??czy ktoś pomoże?? Nadmieniam że nie działa dmuchawa na żadnym poziomie. W Zafirze miałem podobny problem . Wymieniłem rezystor i dmuchawa chodzi. Pozdrawiam.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 20:03
W omedze z tego co pamietam masz dmuchawe w podszybiu - miedzy tymi dziubkami od wycieraczek. Trzeba zjac ten plastik maskujacy i bez problemu sie dostaniesz. Rezystor jest wkrecony na 2 srubki imbusowe.
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 20:12
czyli od zewnątrz sciaga się te plastyki?? w Zafirze wiecej zabawy bo musiałem dostac sie od środka i aż wyjąć filtr kabiny.
dzięki za podpowiedź, myślę się uda go zrobić bez potrzeby kupna nowego.
Pozdrawiam
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 21:15
to moze byc fakt Brzoza, bo wlasnie w zafirze jak mi poszlo to chodziło tylko na najwyzszym poziomie. wymienilem (pasował od astry II ) i działa ok. sprawdzimy napięcie. Dzięki.
U mnie w Oplu Astrze I nawiew działa na 3 i 4, i teraz pytanie czy w moim modelu też nawiew jest w podszybiu, i czy to bedzie zwykły rezystor, czy jakiś z wieloma nóżkami na 1, 2, 3 bieg, czy może coś z przy przełączniku jest nie tak. Z góry dzięki za podpowiedź
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet