|
|
| Autor |
Wiadomość |
mufler [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 15:20 Rodzaj instalacji Corsa D 1,2
|
|
|
Witam,
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Corsy D 1,2 twinport ecotec, przy najbliższej okazji planuję zagazować autko, by nie stracić gwarancji muszę zrobić to w oficjalnej stacji opla, zaoferowano mi dwa rodzaje instalacji dedykowanych do mojego silnika, różnica polega jedynie na rodzaju wtrysków: jedne są włoskie, drugie japońskie. Sprzedawca przekonywał mnie do zakupu droższej japońskiej instalacji, niestety na pytanie o jakieś konkrety nie potrafił udzielić sensownej odpowiedzi.
W związku z tym zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc i doradzenie czy warto inwestować dodatkowy 1000zł w instalację japońską czy lepiej pozostać przy włoskiej (która także mało nie kosztuje).
Do tej pory jedyne moje doświadczenia z gazem to instalacja brc sequent w fieście 1,3, która pomomo ok 150tyś km nigdy mnie nie zawiodła.
Będę wdzięczny jeżeli Państwo podzielą się ze mną swoimi doświadczeniami.
Pozdrawiam,
Maciej |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
robertnet
Model Opla : corsa B 1.4 16v sport
Wiek: 29 Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 426 Skąd: Ostrołęka Punkty zdobyte: 7
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 16:59
|
|
|
za ile chce ci zalozyc ta instalacje ??
i ile km robisz rocznie?? |
|
|
|
 |
andy_souwer [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 17:21
|
|
|
| właskie sa git.. włochy to jeden z krajów w których najwiecej aut jeździ na gazie. |
|
|
|
 |
mufler [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 19:16
|
|
|
Rocznie robię 20 - 30 tyś więc co do opłacalności samej instalacji nie mam wątpliwości, zwłaszcza że auto planuję użytkować co najmniej 5 kolejnych lat.
Pytanie tylko czy na tej instalacji "japońskiej" będę w stanie zaoszczędzić więcej (mniejsze spalanie, dłuższa żywotność) |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
hackie
Model Opla : ELEKTRO-MECHANIK :)
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 14:44
|
|
|
| japonskie dluzej wytrzymaja i sa dokladniejsze wiec spalanie mniejsze |
|
|
|
 |
kubazw
kubazw

Model Opla : firmowe Movano he he
LPG: nie
Wiek: 28 Dołączył: 04 Lut 2007 Posty: 261 Skąd: Stargard Szczeciński Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 17:07
|
|
|
| A jakie są ceny w serwisie instalacji gazowych?? |
|
|
|
 |
|
|