Przesunięty przez: holcu Wto Gru 25, 2007 22:42 |
|
| Autor |
Wiadomość |
wacha007 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Sty 15, 2006 23:16
|
|
|
| turbo czyli c20let inego turbo nigdy nei było nawet w limitowane serii.. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
dtox [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Sty 15, 2006 23:20
|
|
|
dokladnie...
C20LET wyprodukowano okolo 5 tys sztuk i nigdy nie bylo zadnego biturbo fabrycznie...
znam jednego bajkopisarza co podobno ma silnik LET biturbo...ale to mega mitoman |
|
|
|
 |
cola [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2006 01:12
|
|
|
Cali Turbo na Japonie były podobno mocniejsze. Ale ile w tym prawdy to nie wiem |
|
|
|
 |
wacha007 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2006 09:17
|
|
|
| ...jaki jest ten napęd 4x4 w calibrach oj jest stały czy dołączany..z jakim rozkałdem mocy??? moze wiecie?? i jak jezdzi c20ne z takim napędem?? |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
red devil
burgund red :)

Model Opla : Calibra C20NE:)V8:)
Punkty zdobyte: 1
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2006 10:32
|
|
|
C20NE 4x4??? hmmmmmm po pierwsze to chyba takich nie ma Pewnie chodzilo Ci o C20XE i to jezdzi dosyc sprawnie Choc i tak jedynie sluszne 4x4 w Cali to C20LET, mialem okazje tym posmigac i powiem ze radocha z odrzutu jest nieziemska deczko choruje na brak mocy w moim potworku po kilku dniach z lecikiem, nop ale jak sie nie ma pod maska 200 osiolków tylko 115, to sie lubi co sie ma |
|
|
|
 |
wacha007 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2006 10:44
|
|
|
oto chodzi ze znalazłem kilka takich w ogłoszeniach i sie wąłseni zastanawiałem.. co do leta to pamietam jak kilka lat temu ładnych kilka lat jako gnojek razem z moim wuajszkiem jechał z zielnoej góry to lublina na giełde letem. niezapomniane przeżycie jeszcze ..wtedy pierwszy raz w zyciu jechał 250 ale przeżcie neisamowite, auto na giełdzie jeszcze na zemborzycach sprzedało sie w przeciagu 15 minut... i mi utkenał cali w głowie ale ze jestem rozważny to sobie nie kupie...:)
..az zadzwoniłed do znajomego... były przeważnie na rynek szwajcarii... ale w niemczech tez tego sporo jezdzi jeszcze.. |
|
|
|
 |
slavek_vkp [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2006 16:29
|
|
|
| wacha007 napisał/a: | | ..bi turbo?? w 2.0 w rzędowej 4?? da sie w v tak na każdy rząd? ale w rzędowym silniku dwa turbo?? da sie ?? |
Może cos pokręcilem może chodzilo o 2,5 nie wiem musze się goscia spytać. (o calibrach wiem tylko tyle, że są) Wiem też, że mial z tym autem wiele problemów bo nic nie pasowalo. Może ktos to w Niemczech przerobil. W każdym razie cieszyl się jak dziecko jak mu auto ukradli bo sprzedac tego też nie mógl. |
|
|
|
 |
wacha007 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2006 17:00
|
|
|
| ..możliwe ze ktoś zrobił z vki bi turbo w niemczech tam to jest dość popularne... ale najprawdopodobniem miła leta... |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
cola [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2006 20:49
|
|
|
C20NE występowały w wersji 4x4 w opcji |
|
|
|
 |
MAJA_kula [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2006 22:25
|
|
|
To prawda byly NE 4X4 troche sie tym interesuje bo chcem do siebie naped 4x4 zalozyc Tylko ponoc jest strasznie klopotliwy i nie jest staly tylko dolanczany przy poslizgu przenich kol ale bede kombinowal i szukal info aby przerobic na staly naped.Co do biturbo to moze cos takiego byc ale napewno nie seryjnie.Jest to trudne do zestrojenia ale daje ogromne mozliwosci i max Nm juz przy 1500obr/min tak!!! i tak ciagnie naprzyklad do 6800-7000.Ja uda mi sie eksperymet z jedna turbinka to dopiero sie wezme za dwie ale nato jeszcze trzeba duzo czasu.pozdo |
|
|
|
 |
|
|