Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: holcu
Wto Gru 25, 2007 22:42
Silniki w Oplu Calibra...
Autor Wiadomość
wacha007
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sty 15, 2006 23:16   

turbo czyli c20let inego turbo nigdy nei było nawet w limitowane serii..

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

dtox
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sty 15, 2006 23:20   

dokladnie...

C20LET wyprodukowano okolo 5 tys sztuk i nigdy nie bylo zadnego biturbo fabrycznie...
znam jednego bajkopisarza co podobno ma silnik LET biturbo...ale to mega mitoman :lol: :lol: :lol:

cola
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 16, 2006 01:12   

Cali Turbo na Japonie były podobno mocniejsze. Ale ile w tym prawdy to nie wiem :roll:

wacha007
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 16, 2006 09:17   

...jaki jest ten napęd 4x4 w calibrach oj jest stały czy dołączany..z jakim rozkałdem mocy??? moze wiecie?? i jak jezdzi c20ne z takim napędem??

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

red devil 
burgund red :)

Model Opla : Calibra C20NE:)V8:)

Punkty zdobyte: 1
Wysłany: Pon Sty 16, 2006 10:32   

C20NE 4x4??? hmmmmmm po pierwsze to chyba takich nie ma :mrgreen: Pewnie chodzilo Ci o C20XE i to jezdzi dosyc sprawnie :) Choc i tak jedynie sluszne 4x4 w Cali to C20LET, mialem okazje tym posmigac i powiem ze radocha z odrzutu jest nieziemska :wesoly: deczko choruje na brak mocy w moim potworku po kilku dniach z lecikiem, nop ale jak sie nie ma pod maska 200 osiolków tylko 115, to sie lubi co sie ma :)

wacha007
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 16, 2006 10:44   

oto chodzi ze znalazłem kilka takich w ogłoszeniach i sie wąłseni zastanawiałem.. co do leta to pamietam jak kilka lat temu ładnych kilka lat jako gnojek razem z moim wuajszkiem jechał z zielnoej góry to lublina na giełde letem. niezapomniane przeżycie jeszcze ..wtedy pierwszy raz w zyciu jechał 250 ale przeżcie neisamowite, auto na giełdzie jeszcze na zemborzycach sprzedało sie w przeciagu 15 minut... i mi utkenał cali w głowie ale ze jestem rozważny to sobie nie kupie...:)

..az zadzwoniłed do znajomego... były przeważnie na rynek szwajcarii... ale w niemczech tez tego sporo jezdzi jeszcze..

slavek_vkp
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 16, 2006 16:29   

wacha007 napisał/a:
..bi turbo?? w 2.0 w rzędowej 4?? da sie w v tak na każdy rząd? ale w rzędowym silniku dwa turbo?? da sie ??

Może cos pokręcilem może chodzilo o 2,5 nie wiem musze się goscia spytać. (o calibrach wiem tylko tyle, że są) Wiem też, że mial z tym autem wiele problemów bo nic nie pasowalo. Może ktos to w Niemczech przerobil. W każdym razie cieszyl się jak dziecko jak mu auto ukradli bo sprzedac tego też nie mógl.

wacha007
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 16, 2006 17:00   

..możliwe ze ktoś zrobił z vki bi turbo w niemczech tam to jest dość popularne... ale najprawdopodobniem miła leta...

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

cola
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 16, 2006 20:49   

C20NE występowały w wersji 4x4 w opcji 8)

MAJA_kula
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 16, 2006 22:25   

To prawda byly NE 4X4 troche sie tym interesuje bo chcem do siebie naped 4x4 zalozyc :lol: Tylko ponoc jest strasznie klopotliwy i nie jest staly tylko dolanczany przy poslizgu przenich kol :( ale bede kombinowal i szukal info aby przerobic na staly naped.Co do biturbo to moze cos takiego byc ale napewno nie seryjnie.Jest to trudne do zestrojenia ale daje ogromne mozliwosci i max Nm juz przy 1500obr/min tak!!! i tak ciagnie naprzyklad do 6800-7000.Ja uda mi sie eksperymet z jedna turbinka to dopiero sie wezme za dwie 8) ale nato jeszcze trzeba duzo czasu.pozdo

Odpowiedz do tematu