|
|
| Autor |
Wiadomość |
mszaczuk [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 21:11 Woda pod dywanikiem
|
|
|
Witam!
Miałem taki sam problem, kładłem od wewnątrz silikon przy połączeniy szyba-karoseria, od góry i nic to w zasadzie nie dało. Woda leciała mi od góry po plastikowej osłonie słupka i dalej pod dywaniki. Nie mogłem znaleźć miejsca, w którym dostaje się woda do sirodka, chociaż miałem zdjętą podsufitkę. Problem rozwiązałem w sposób banalnie prosty, mianowicie - z zewnątrz silikonem zaślepiłem z prawej i lewej strony wloty pod uszczelkę szyby. Problem wody ustał, do czasu uszkodzenia rurki z wymiennika ciepła(nagrzewniczki). Przy włączonej klimie, skroplona para nie była usuwana na zewnątrz pojazdu tylko dostawała się pod dywaniki. Trzeba naprawić rurkę .....
[ Dodano: Nie Maj 25, 2008 11:32 ] |
| Ostatnio zmieniony przez mszaczuk Nie Maj 25, 2008 10:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
young

Model Opla : Sintra 2.2 GLS
LPG: TAK
Wiek: 35 Dołączył: 06 Cze 2008 Posty: 28 Skąd: Giżycko Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 14:58
|
|
|
Witam,
ja mam regularnie zaciek pod osłonką przecisłoneczną pasażera. Oglądałem szyberdach, ale on nie ma żadnych odpływów (jest wypukły na uszczelce). Na oko wydwał mi się szczelny, ale jak jadę podczas deszczu to słyszę nad głową takie niby chlupanie, a jak poleję trochę wodą, to normalnie leci ciurkiem przez konsolę przełączników na suficie. Takie dziwy.
Jak znaleźć miejsce nieszczelności? |
| Ostatnio zmieniony przez young Sro Cze 11, 2008 15:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
x22xe
x22xe

Model Opla : sintra 22 16v GLS + BRC 24
Punkty zdobyte: 5
|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 15:07 sintra woda
|
|
|
| Odciągnij palcami uszczelke tą co leci wzdłuż samochodu poniżej relingu wtedy przejedz palcem na łączeniu słupka są mallutkie otwory może ci tamtędy się leje.Mogło si się tam śmieci nazbiegać i woda leci pod uszczelką zamiast nią. |
|
|
|
 |
young

|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 15:12 Re: sintra woda
|
|
|
| x22xe napisał/a: | | Odciągnij palcami uszczelke tą co leci wzdłuż samochodu poniżej relingu wtedy przejedz palcem na łączeniu słupka są mallutkie otwory może ci tamtędy się leje.Mogło si się tam śmieci nazbiegać i woda leci pod uszczelką zamiast nią. |
łokej!
jak tylko żona* z pracy wróci, zajmę się tym, bo deszcze idą.
*to w zasadzie jej auto. Normalnie stała się sintromaniaczką! A z początku tak bojaźliwie... "taki duży", "a jak ja zaparkuję w mieście?", "a jak ja wyprzedzę takim autobusem?".
he he
a teraz by nie wysiadała z auta... |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
cece
:)
Model Opla : Sintra CD 2.2 TD
LPG: nie
Wiek: 32 Dołączył: 08 Lip 2008 Posty: 2 Skąd: Wrocław Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2008 22:02
|
|
|
| mszaczuk napisał/a: | Problem wody ustał, do czasu uszkodzenia rurki z wymiennika ciepła(nagrzewniczki). Przy włączonej klimie, skroplona para nie była usuwana na zewnątrz pojazdu tylko dostawała się pod dywaniki. Trzeba naprawić rurkę .....
|
Witam!
Mam podobny problem, mianowicie dużo wody pod dywanikiem pasażera
Rozkręciłem wentylator i wylałem z niego chyba szklankę wody. Podejrzewam, że skrapla sie woda podczas działania klimy. Czy możesz napisać coś więcej o tej "rurce", gdzie ona sie znajduje, jak ją wymienić, naprawić itp. Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bocia
Model Opla : Sintra
LPG: Tak
Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2008 Posty: 3 Skąd: Parzymiechy Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 16:12
|
|
|
Też od jakiegoś tygodnia mam ten sam problem - czyściutka woda pod dywanikiem kierowcy. Pewnie to właśnie coś od skraplania się wody w układzie klimy. Ale pod autem leci woda tak jak zawsze - czyli tam też dociera - może faktycznie jakaś rurka straciła szczelności część tej wody zamiast pod pojazd wlewa się pod dywanik Może ktoś nam napisze jak zlokalizować tą rurkę w celu sprawdzenia |
|
|
|
 |
young

|
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 07:10
|
|
|
| Bocia napisał/a: | Też od jakiegoś tygodnia mam ten sam problem - czyściutka woda pod dywanikiem kierowcy. Pewnie to właśnie coś od skraplania się wody w układzie klimy. Ale pod autem leci woda tak jak zawsze - czyli tam też dociera - może faktycznie jakaś rurka straciła szczelności część tej wody zamiast pod pojazd wlewa się pod dywanik Może ktoś nam napisze jak zlokalizować tą rurkę w celu sprawdzenia |
O kurde! Mam to samo. Tylko nie wiem,czy to deszczówka czy klima... |
|
|
|
 |
Bocia
Model Opla : Sintra
LPG: Tak
Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2008 Posty: 3 Skąd: Parzymiechy Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 10:59
|
|
|
Ja ostatnio wszystko dokładnie wytarłem i osuszyłem. Od tamtej pory nie było u mnie ani kropli deszczu. Zrobiłem trasę około 800km z włączoną klimą w upał i znów pod dywanikiem mam wodę - więc to musi być z klimy |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|