Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Spec od rowerow(okolice bydgoszczy)
Autor Wiadomość
GmsMetallica 
!!GuMiS!!

Model Opla : Opel Astra F X16SZ(chyba) HB
LPG: Nie

Punkty zdobyte: 2
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 20:54   Spec od rowerow(okolice bydgoszczy)

Witam
Czy jest ktos kto zna sie na rowerach i ma odpowiedni sprzet (najlepiej jakis wlasny warsztacik itp). Jestem szczesliwym posiadaczem swojej zlozonej szosowki i cos stalo mi sie ze sprezyna tylniej przerzutki (camapagnolo xeon)
Ostatnio zmieniony przez GmsMetallica Wto Lis 06, 2007 21:12, w całości zmieniany 1 raz  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Adamus 

Model Opla : Astra II Y20DTH

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 20:57   

Pamiętam, że znajomy z liceum gdzieś na Wojska Polskiego serwisował rower, ale nie pamiętam dokładnie w którym miejscu... ;/

Espana 
Bartek

Model Opla : CORSA C 1.3 cdti
Zaproszone osoby: 2

Punkty zdobyte: 1
Wysłany: Wto Lis 06, 2007 21:27   

GmsMetallica, zależy z jakich okolic bydgoszczy jesteś??

GmsMetallica 
!!GuMiS!!

Wysłany: Wto Lis 06, 2007 21:32   

Espana, ja z bydgoszczy a dokladnie to Okole ale napisalem ze okolice bo powiedzmy te 20 km spokojnie rowerkiem smigne nawet teraz zaden problem

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

kolega 

Punkty zdobyte: 4
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 14:41   

czesc. mozesz opisac w czym problem, bo cos mi sie nie chce wierzyc, ze nastapila awaria sprezyny.j ak jest cala to musi chodzic. napisz w czym dokladnie problem. akurat znam sie na rowerkach.

Poprawiłam ort/Tajga75
Ostatnio zmieniony przez Tajga Pon Lis 19, 2007 22:46, w całości zmieniany 1 raz  

GmsMetallica 
!!GuMiS!!

Wysłany: Pon Lis 19, 2007 17:01   

siema. no bylem w serwisie u kolesia co naprawde sie zna. Robil mi ten rower od "malenkosc" :) i mowi ze cos ze sprezyna ze mogla wyskoczyc. Mialem mu zaniesc sama przezutke ale nie mialem jak. Problem polega na tym ze kiedys wsiadlem na moja koze i nie obsluuje wszystkich przerzutek (jak pamietam to mam tylko 5,6,7 a mam 9-tke). Myslalem ze to linka ale nic nie bylo odkrecane ani nikt nie grzebal.

kolega 

Punkty zdobyte: 4
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 18:25   

przede wszytkim trzeba sprawdzic czy jest dobrze zsynchronizowana przerzutka z prawa klamka zmiany biegow. moze byc tez slabo przykrecona srubka, ktora trzyma linke w przerzutce
zrzuc klamka na otatnia mala koronke (13.12.lub 11 nie wiem jaka masz ,stawiam na 12)potem-
odkrec liilnke z przerzutki.
pociagnij linke ,tak zeby byl maly luz i przykrec dosc mocno do przezrzutki,kluczem imbusowym 5lub 6.
pozniej zostaje juz tylko szczegolowa regulacja linki tymi przelotkami z gwintem,w przerzutce i w ramie. nastepnie regulacja przerzutki malymi srubkami z boku. jedna reguluje dol a druga gore/
absolutnie nie wierze w to ze sprezyna wyskoczyla,to jest bardzo solidny i prosty mechanizm-nie daj sie nabrac. podejrzewam, ze byles u Pana na nasypowej, a on lubi wcisnac kit,z eby skasowac za wymyslona usterke kase. dla niego taka regulacja to 5 min, dla mnie tez.

Poprawiłam ort/Tajga75
Ostatnio zmieniony przez Tajga Pon Lis 19, 2007 22:48, w całości zmieniany 1 raz  

GmsMetallica 
!!GuMiS!!

Wysłany: Pon Lis 19, 2007 20:30   

nie niestety nie bylem u pana R. na nasypowej. A przerzutka byla wporzo. Nawet mnie to dziwi bo doslownie dzien wczesniej chodzilo wszystko bylo wporzo wszystkie 9 biegow i jak na nastepny dzien wsiadlem to kapa musialem silowo jechac :/

Ort/Tajga75
Ostatnio zmieniony przez Tajga Pon Lis 19, 2007 22:49, w całości zmieniany 1 raz  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

Odpowiedz do tematu