|
|
| Autor |
Wiadomość |
Benek [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 15:27
|
|
|
W moim przypadku też krzyżak okazał se winny, że ciężko w chodził drugi bieg. Jednak nie mogłem go kupić osobno tylko był w komplecie i dużo droższy. Więc pojechałem do mechanika i mi go naprawił. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Niedźwiedź
Anka

Model Opla : corsa zwana MrC
Punkty zdobyte: 1
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 17:28
|
|
|
| marwooj, proszę nieco przycinać cytaty - staną się bardziej czytelne |
|
|
|
 |
truckman [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 23:02
|
|
|
| Witam mam problem jak w temacie ale nie wiem jakie są to cześci ... wzoruję się na ksążce Sam Naprawiam i nić nie powiązałęm. Można by jaśniej z tymi numerami?? (lub nazwa, opisaćz czy to są katalogowe czy co?) |
|
|
|
 |
marwooj
|
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 12:02
|
|
|
| Cytat: |
W moim przypadku też krzyżak okazał se winny, że ciężko w chodził drugi bieg. Jednak nie mogłem go kupić osobno tylko był w komplecie i dużo droższy. Więc pojechałem do mechanika i mi go naprawił. |
Mój mechanik upiera się że jakby to był ten kwadracik to by inne biegi też nie wchodziły a nie tylko 1,2,R |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
tomsont [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 15:59
|
|
|
Witam,
Takie małe pytanko odnośnie obsługi skrzyni w corsie b 1.0 12V 98, z aktualnym przebiegiem 140 tys.
Co prawda to nie mój samochód, ale od jakiegoś czasu nim pomykam i zastanawiam się, przy jakim przebiegu Wy wymieniacie sprzęgło i inne (jakie?) podzespoły w skrzyni?
Jak na chwilę obecną większych problemów nie ma, poza tymi które tu zostały wymienione, ciężko wchodzi 1 i 2 bieg, a do tego (tylko tu nie wiem źle? ) sprzęgło łapie niemal przy samej podłodze.
Obawiam się że przy tym przebiegu lada moment może coś się sypnąć i wolałbym wszelkim usterką raczej zapobiec.
Może macie jakieś zalecenia dotyczące wymiany ( nie tylko samej skrzyni) - naprawy przy takim przebiegu?
Moje pytanie głównie dotyczy skrzyni.. choć w sumie nigdzie też nie doszukałem sie jakiś zaleceń wymian przy poszczególnym przebiegu.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
marwooj
|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 16:11
|
|
|
Mój ma 106 tyś, a sprzęgło jakby zero jedynkowe nie ważne czy podciągnięte do góry czy na podłodze .
Wciskam pedał o centymetr i już na pełnym sprzęgle puszczam i wysprzęglone.
Jak ci się uda wrzucić R po tych całych zgrzytach i jedziesz do tyłu to hałas taki jakby stado słoni po stalowym moście biegło - coś potwornie wali z tyłu, do przodu na szczęście nie.
Mechanik powiedział że lepiej ze skarpy pchnąć niż skrzynie naprawiać, no chyba że całą nową się wstawi, ale wtedy to lepiej kupić inne auto. |
|
|
|
 |
rollus
Model Opla : Corsa-B 1.4i C14NZ 94r
|
Wysłany: Sob Lut 16, 2008 12:39
|
|
|
Mój pierwszy samochód i jestem zielony w tych sprawach.
Ja krótko opisze moją skrzynie: Na zminy jak i na rozgrzany silnik jedynka i dwójka wchodzi z małym zgrzytem, wsteczny tylko cieżko, no i mam luz w kolach - Jak podniosłem przód samochodu to opony na biegu obracają się koło 10cm. Sprzęgło działa dobrze i łapie dobrze.
Prosze kto mi powie gdzie znajde opis do tych czesci?
| SKONY napisał/a: | 1.wymiana części nr.9 i 10
2.wymiana części 11 ;12 ;13
3 wymiana części 19 |
Jeżeli ktoś ma jakis e-booki programy do Opel Corsa B bardzo poprosze na PW |
|
|
|
 |
maniek02
MANIEK

Model Opla : Corsa 1.2i x12sz
LPG: NIE
Punkty zdobyte: 9
|
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 15:55
|
|
|
słuchajcie mam problem z kupieniem takowej cześci czrna strzałka
http://corsa.dhs.org/form_ArticleShow.aspx?aid=8
to jest taki gumowy przegób czy coś w tym stylu...
kupiłem sam kołek ale kurde ta guma jest winna moim problemom z biegami.... we wrocku i okolicach nigdzie tego nie ma napisałem ponad tydzień temu na Serwis opla ale nie odpisuja.... ma moze ktoś mozliwość zakupu takiej cześci??? kase przelekje na kato + koszty przesyłki... pomózcie bo nadal zamiast 5 wchodzi mi niekeidy 3 a boje sie o skrzynie i o swoje bezpieczeństwo...
[ Dodano: Wto Lut 26, 2008 14:56 ]
nie wiem jak to sie fachowo nazywa na alegro szukałem ale niec nie moge znaleść... |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|