Wysłany: Pon Cze 26, 2006 12:43 sposób na problemy z biegami corsa b
Jeśli biegi ciężko wchodzą szczególnie : 1 ;2 ;R to można wymienić pokazane elementy , koszt części ok. 70 zł robocizna prosta i nie czasochłonna (wymontowanie mechanizmu)
1.wymiana części nr.9 i 10
2.wymiana części 11 ;12 ;13
3 wymiana części 19
można jeszcze 17 ale dochodzi koszt 30 zł
efekt murowany polecam.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
SKONY [Usunięty]
Wysłany: Nie Lip 09, 2006 22:33
Cześć nie mogłem odpowiedzieć wcześniej niestety rzadko teraz tu zaglądam .cena nie zawyżona dolicz koszt przesyłki wyjdzie na to samo .jeśli robię coś po raz pierwszy to kupuje sprawdzonym sklepie bo wiem że na pewno wszystko pasuje. czas wymiany godzinka bez spocenia.
Model Opla : Astra F HTB
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 00:15
koszty wysyłki to 5 zł także nie rozumiem... 55 zł a 70 zł to dalej różnica
pozatym gsi-Goszczynski sprzedaje mnostwo czesci i zaopatruje sporo ludzi, ktorych znam, takze nie rozumiem ponownie
---
sorry, ale ostatnio k**wa nie mam humoru :C
mireko [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 20, 2006 10:40
Czy skrzynia w Corsie B różni się od CorsyC?Chodzi mi o wybieraki.
[ Dodano: Czw Lip 20, 2006 11:45 ]
Sam odpowiem,bo już wiem -wybieraki w CorsieB różnią się od CorsyC.W B-można zmieniać same tuleje,a w C-dopiero po wymianie plast. wybieraka na metalowy.Pozdrawiam.
likoss [Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 25, 2007 12:19 Re: sposób na problemy z biegami corsa b
SKONY napisał/a:
Jeśli biegi ciężko wchodzą szczególnie : 1 ;2 ;R to można wymienić pokazane elementy , koszt części ok. 70 zł robocizna prosta i nie czasochłonna (wymontowanie mechanizmu)
1.wymiana części nr.9 i 10
2.wymiana części 11 ;12 ;13
3 wymiana części 19
można jeszcze 17 ale dochodzi koszt 30 zł
efekt murowany polecam.
Czesc wchodze na forum i czytam wow ja tez mam ten problem . Gdy autko jest zimne jest wszystko ok gorzej gdy troche pojezdze jedynka raz wchodzi raz nie. Mechanik stwierdzil ze wymiana mechanizmu ( chodzi o jakies popychacze czy drazki w kanale) wyniesie okolo 400 zl . posmarowal wiec jakims smarem ale wcale nie jest lepiej. Teraz moje pytanie te nr sa z ksiazki instrukcji ?
Hm dzieki za informacje szerokiej drogi
[ Dodano: Wto Lut 27, 2007 10:48 ]
Ok to juz mama teraz jeszcze jedno moze ktos wie dlaczego cieknie mi woda do wnetrza auta po szybach lubpo uszczelkach chodzi o drzwi model corsa b 1.4 3 drzwiowa.Najsmieszniejsze jest to ze cieknie tylko gdy autko stoi krzywo tz gdy jedna strona jest wyzej. W zasadzie to ne jest wielki klopot no ale wolalbym zeby bylo wszystko ok. Nie wiem czy to uszczelki drzwi , czy moze drzwi nie domykaja sie dokladnie nie wiem nie mam pojecia.Jakies pomysly czekam
Tez mam taki problem. Moze ktos ma namiary gdzie mozna kupic te czesci
likoss [Usunięty]
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 14:09
szkodnik82 napisał/a:
Tez mam taki problem. Moze ktos ma namiary gdzie mozna kupic te czesci
moze najpierw upewnij sie czy to wlasnie o to chodzi polecam jakis warsztat opla , poprostu zapytaj i tyle .Lepiej tak niz biegac za czesciami , ktore moga byc nie potrzebne