Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Spryskiwacz syby.
Autor Wiadomość
DaQla
[Usunięty]

Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 10:54   Spryskiwacz syby.

Witam. Ostatnimi czasy jakoś tak dziwnie mój spryskiwacz zachorował i zrobił sobie wolne :evil: Tył pryska jak najbardziej a z przodu ani na szybe ani na reflektory :? Słychać jak pompka chodzi jak szalona, płyn jest, jak pompka pompuje (tzn chodzi bo czy pompuje to nie wiem) to nigdzie płyn bokiem nie ucieka a jednak nie pryska :evil: A stało sie to wszystko po demontażu reflektora i co za tym idzie jego spryskiwacza. Spryskiwacz jest na miejscu, wsystko tak jak ma bys, a nie pryska. Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Pozdrawiam.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Robo
[Usunięty]

Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 14:00   

Może gdzieś zagiołęś albo przyciołeś weżyk przy instalowaniu na powrót :roll:
A plyn nie wylewa sie :?: może masz zapchane dysze spryskiwaczy (jakiś śmieć wpadł i gotowe) :roll:

DaQla
[Usunięty]

Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 16:14   

Robo napisał/a:
A plyn nie wylewa sie

No właśnie nie. Pompka chodzi a płyn nigdzie nie leci.

Tomcio-Paluszek
[Usunięty]

Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 23:25   

Może po prostu pompka nie zasysa płynu. Nie wiem jak dokładnie jest ta pompka zbudowana, ale może być tak, że oś wirnika się kręci, ale element na wirniku który zasysa płyn już się nie kręci.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Robo
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 08:18   

Mogła sie zapowietrzyć albo rozszczelnić :roll: ja tak miałem z pompą paliwa w golfie :roll: chodziła ale nie dawała odpowiedniego ciśnienia i du..

DaQla
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 08:59   

Już zrobione :D Wężyk był zagięty i dlatego nie pryskało. Ale co sie narozbierałem :roll:

Odpowiedz do tematu