Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Peter
Sro Lip 04, 2007 10:34
spryskiwacze świateł
Autor Wiadomość
mironek 
mironek

Model Opla : SINTRA 3.0 V6

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 20:23   spryskiwacze świateł

mój Opel Sintra ma przed przednimi lampami spryskiwacz, pod maską zbiornik pełny z płynem do spryskiwania lamp, ale za groma jasnego nie mam pojęcia jak to włączyć. Żadnych przycisków na kokpicie itp. Czy to wychodzi samoistnie?? Palcem wyciągałem spryskiwacz, wychodzi chyba na jakimś siłowniku, ale ręce rozkładam, jak to włączyć.( przy spryskiwaniu szyb nic nie wychodzi). Pozdrawiam i proszę o zorientowanych w Oplach o podpowiedź. Z góry dzieki!!Mirek ;( ;( ;(

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Duce 

Model Opla : Już nie OPEL

Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 20:43   

Jak włączasz spryskiwacz przedniej szyby to automatycznie chlapie na lampy przednie,a spryskiwacze lamp wysuwają się po ciśnieniem - płyn je wypycha

michu71 

Model Opla : Opel Astra F Combi x16sz
Zaproszone osoby: 2
LPG: tak

Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 11:21   

Duce napisał/a:
Jak włączasz spryskiwacz przedniej szyby to automatycznie chlapie na lampy przednie,a spryskiwacze lamp wysuwają się po ciśnieniem - płyn je wypycha

Zgadzam się ale musisz mieć zapalone światła przynajmniej ja mam tak w Astrrze

mironek 
mironek

Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 21:47   ..

no niestety, nawet przy zapalonych światłach spryskiwacze nie działają. Może jakieś inne pomysły?Czy muszę się położyć pod auto mimo wszystko? Coś na pewno pokombinuję, ale może właściciel Sintry się wypowie na jakiej zasadzie działają spryskiwacze lamp przednich. Pozdro

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

Duce 

Model Opla : Już nie OPEL

Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 22:24   

No to musisz sprawdzić czy nie są odłączone, może poprzedniemu właścicielowi płyn za mocno ubywał i je odłączył , bo przy włączonych światłach powinny działać - ja jak jade i spryskuje szybe przód to widać jak "mgła" z płynu spryskiwacza leci na lampy i maske

romanw
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 11:09   Re: spryskiwacze świateł

mironek napisał/a:
mój Opel Sintra ma przed przednimi lampami spryskiwacz, pod maską zbiornik pełny z płynem do spryskiwania lamp, ale za groma jasnego nie mam pojęcia jak to włączyć. Żadnych przycisków na kokpicie itp. Czy to wychodzi samoistnie?? Palcem wyciągałem spryskiwacz, wychodzi chyba na jakimś siłowniku, ale ręce rozkładam, jak to włączyć.( przy spryskiwaniu szyb nic nie wychodzi). Pozdrawiam i proszę o zorientowanych w Oplach o podpowiedź. Z góry dzieki!!Mirek ;( ;( ;(

Sprawdź bezpiecznik. Pewnie w zimie przymroziło płyn i poszedł bezpiecznik. JA TAK MAM W SINTRZE ZAWSZE NA POCZĄTKU MROZÓW
pozdrawian
roman

mironek 
mironek

Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 20:43   ..

Dzięki za odpowiedź, ale sprawdzę jak moje cudo zostanie naprawione. Masło zamiast oleju śni mi się już po nocach, kasa za naprawę teź, więc teraz problem spryskiwaczy świateł---- jest ODŁOŻONY, ale na pewno powrócę do tematu, czy coś mi się udało zrobić. Pozdrowienia. Aha. Czy zlot Opli Sintra kiedyś się odbył??? Sezon urlopowy niedługo, więc może Mazury Was skuszą ?? Pozdrawiam. Na razie widzę ze 3 osoby z Sintrą. Ujawnijcie się pozostali :-)

mckornik 
opel sintra

Model Opla : Sintra

Wysłany: Pią Cze 15, 2007 15:25   SINaTRA

poczekam jeszcze tydzień [mam nadzieję] i się ujawnię

mam nadzieję, że bedziemy pisali tylko o ZLOTACH,
spryskiwaczach i filtrze powietrza - wrzucę później zdjęcie filtra jaki był
w nasze SINTRZE w momencie zakupu ;/

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

rozowywet
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lut 27, 2008 18:12   

Mam ten sam problem zlokalizowałem bezpieczniki numer 36 i 37 pod maską,ale są dobre,co trzeba jeszce zrobić aby zadziałały te spryskiwacze ,jak dostać się do pompki w zbiorniczku i gdzie szukać tego ciśnienia ,które wypycha siłowniki?
Z góry dziękuję za pomoc.

DAROMV6 
no, śmieszne było :)

Model Opla : Astra F 1.8 8v, Omega B MV6
LPG: T/N

Punkty zdobyte: 69

Wysłany: Sro Lut 27, 2008 22:43   

Nie wiem jak w Sintrze ale w Omedze jest jeszcze przekaźnik.

Odpowiedz do tematu