Model Opla : Astra II
Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wiek: 23 Dołączył: 23 Gru 2005 Posty: 1497 Skąd: Szczecin
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 15:39 Strona Startowa Opel 24
Witam
Zwracam się do Was z pytaniem o zainteresowanie pewną rzeczą. Mianowicie chodzi oto, iż dla wszystkich użytkowników forum opel24 a być może nie tylko dla forumowiczy chciałbym zrobić stronę, którą każdy mógłby sobie ustawić jako stronę startową.
Co zawierałaby strona startowa ?
- przede wszystkim prostą budowę zbliżoną do wyglądu wyszukiwarki google.pl
- wyszukiwarkę google
- najważniejsze linki przekierowujące do forum opel24 ( być może rozważam myśl, żebrać wszystkie ważniejsze kluby opel i umieścić tam link)
- plus informacje data+imieniny
- jak się uda może na samym dole pasek z informacjami z kraju aktualnymi.
+ Waszę pomysły, oczywiście zależy mi głównie na tym by nie robić portalu typu onet.pl bo nie jest to na moje siły, zrobić coś prostego, nie będzie tutaj wyskakujących banerów, reklam popupów.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Astra II
Zaproszone osoby: 1
Wiek: 23 Dołączył: 23 Gru 2005 Posty: 1497 Skąd: Szczecin
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 16:06
Ja37 - wiesz ja często korzystam z wyszukiwarki google.pl i mam ją ustawioną jako strona startowa. Bo jak potrzebuje poczytać informacje co się dzieje w kraju wejde na onet czy wp i poczytam ale są niektóre linki z których bardzo często korzystam
np. forum.opel24.com
dlatego mam już skrypt wyszukiwarki google.pl zrobie jakieś logo dopracuje stronkę do potrzeb forumowiczów i Ci co będą chcieli korzystać będą ustawią sobie ją jako startową i zawsze jak się włączy firefoxa czy internet explorer pojawi się ta strona, którą mam zamiar zrobić.
Możliwe, że być może rozbudujemy ją w ten sposób by każdy mógł wlasne niezbędne linki umieścić.
np. jak jakiś użytkownik często wchodzi na stronę załóżmy allegro.pl to on będzie miał taki link wyświetlany.
to ułatwia sprawę gdyż czasem takie zapamiętywanie linków jest uciążliwe
Model Opla : Vectra A C16NZ Sedan
Zaproszone osoby: 8
Wiek: 28 Dołączył: 20 Paź 2006 Posty: 2167 Skąd: Jarosław
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 20:41
Pajacyk, Serce, Okruszek, Z miłości serc, Habitat no i oczywiście linki do toplist żeby na nasze forum zagłosować.
Tak myślę ale ja i tak zawsze włażę na strony które piszę z pamięci. a jak czegoś szukam to u wujka google.