Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
stuki przy skręcaniu
Autor Wiadomość
smerf1600 

Model Opla : tigra
LPG: tak

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 16:57   stuki przy skręcaniu

witam,
co jest przyczyną stuków "w kierownicy" podczas kręcenia kierownicą przy skrętach? dodam ze wyczówam je gdzieś w okolicach pedałów. czy jazda przy takiej userce jest wogole niebezpieczna? gdzies wyczytałem ze gdy stuka, trzeba wymieniac maglownice co nie jest tanią sprawa ;/ z gory dzieki za rady i opinie

pozdrawiam

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

lukatoni
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lip 04, 2008 22:25   

Ale stuka Ci przy skręcie z wciśniętym pedałem gazu, czy jak skręcasz ze sprzęgłem?

smerf1600 

Wysłany: Pią Lip 04, 2008 22:28   

a szczerze powiem ze nie jestem pewien, ale raczej gdy juz mam wcisnięte sprzeglo i skrecam. ale jutro sie jeszcze upewnie. czyli jesli na wcisnietym sprzegle stuka to co to takiego?

lukatoni
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lip 05, 2008 22:28   

Powiem tak,ze jesli stuka przy skrecaniu z wcisnietym gazem to na 99% to przegub (wymienialem ostatnio jeden i drugi),ale jesli z wcisnietym sprzeglem to nie wiem,wtedy ktos bardziej doswiadczony niech sie wypowie.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

smerf1600 

Wysłany: Wto Lip 08, 2008 00:34   

a ile kosztowało Cie wymiana obu przegubów? bo w sumie u mnie dokladnie sie wsluchiwalem to na wcisnietym gazie stuka bardziej, ale na sprzegle tez stuka ale sporo mniej

dajmio 

Model Opla : Tigra
LPG: nie

Wysłany: Pon Lip 14, 2008 08:15   

Podjedź do dobrego mechanika. Ja miałam identyczny problem. Mechanik wymienił mi amortyzatory, nie pomogło - okazało się, że to jakaś część zawieszenia się obluzowała i stukała. W sumie dużo stuku i nieprzyjemny odgłos, nasilający się wraz ze wzrostem przejechanych kilometrów, a to tylko mała usterka. Podpowiedz mechanikowi, żeby nie naciągał Cię na zbędne koszty. Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu