|
|
| Autor |
Wiadomość |
smerf1600
Model Opla : tigra
LPG: tak
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 16:57 stuki przy skręcaniu
|
|
|
witam,
co jest przyczyną stuków "w kierownicy" podczas kręcenia kierownicą przy skrętach? dodam ze wyczówam je gdzieś w okolicach pedałów. czy jazda przy takiej userce jest wogole niebezpieczna? gdzies wyczytałem ze gdy stuka, trzeba wymieniac maglownice co nie jest tanią sprawa z gory dzieki za rady i opinie
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
lukatoni [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 22:25
|
|
|
| Ale stuka Ci przy skręcie z wciśniętym pedałem gazu, czy jak skręcasz ze sprzęgłem? |
|
|
|
 |
smerf1600
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 22:28
|
|
|
| a szczerze powiem ze nie jestem pewien, ale raczej gdy juz mam wcisnięte sprzeglo i skrecam. ale jutro sie jeszcze upewnie. czyli jesli na wcisnietym sprzegle stuka to co to takiego? |
|
|
|
 |
lukatoni [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 22:28
|
|
|
| Powiem tak,ze jesli stuka przy skrecaniu z wcisnietym gazem to na 99% to przegub (wymienialem ostatnio jeden i drugi),ale jesli z wcisnietym sprzeglem to nie wiem,wtedy ktos bardziej doswiadczony niech sie wypowie. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
smerf1600
|
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 00:34
|
|
|
| a ile kosztowało Cie wymiana obu przegubów? bo w sumie u mnie dokladnie sie wsluchiwalem to na wcisnietym gazie stuka bardziej, ale na sprzegle tez stuka ale sporo mniej |
|
|
|
 |
dajmio
Model Opla : Tigra
LPG: nie
Wiek: 23 Dołączyła: 09 Lip 2007 Posty: 4 Skąd: Kraków Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 08:15
|
|
|
| Podjedź do dobrego mechanika. Ja miałam identyczny problem. Mechanik wymienił mi amortyzatory, nie pomogło - okazało się, że to jakaś część zawieszenia się obluzowała i stukała. W sumie dużo stuku i nieprzyjemny odgłos, nasilający się wraz ze wzrostem przejechanych kilometrów, a to tylko mała usterka. Podpowiedz mechanikowi, żeby nie naciągał Cię na zbędne koszty. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|