Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Stuki puki w silniku OPEL SINTRA 2,2
Autor Wiadomość
Przemek123 
Przemek

Model Opla : opel sintra

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 20:40   Stuki puki w silniku OPEL SINTRA 2,2

Odwiedzilem serwis OPLA i okazało się że poprzednie firmy które robiły mi przeglądy wykonały partaninkę. :( Pierwszej zlecilem wymianę płynów, filtrow, wymianę rozrządu i zlikwidowanie małych wycieków oleju z silnika. Teoretycznie przegląd zostal wykonany poprawnie tylko na wycieki brakło czasu. To mnie zaciekawiło i zaniepokoiło. Zrobilem 10tys km i pojechałem do innej firmy. Zleciłem wymianę płynów, filtrów i zlikwidowanie wyciekow oleju. Teoretycznie wszystko OK. Zrobilem 4tyś km i zaczeło mi pukać w silniku. :idea: Po wizycie w OPLU wyszło na jaw że pierwsza firma spaprała rozrząd a druga zamiast zlikwidować wycieki popsuła uszczelnienia. Właścicielem pierwszej firmy jest czlowiek który pracował w OPLU ale chyba niczego się nie nauczył. W drugiej firmie pracownicy są chyba z łapanki. :!:
Stukanie po prawej stronie silnika powodowały zepsute rolki rozrządu. Stukanie w samym silniku to popychacze zaworów. Przyczyna to spadek ciśnienia na wskutek rozszczelnienia silnika (uszczelka pompy olejowej i na wale korbowym)
Wizyta w OPLU kosztowała mnie 930zł, ale mam fakturę i jak będzie coś nie tak to niech robią za darmo. ;p
Przestroga !!! :evil:
Zwracajcie uwagę jaki jest porządek na warsztacie w firmie w której naprawiacie autka i jaka jest obsługa. Zbierajcie opakowania po wymienionych nowych częściach i zbierajcie popsute części. Jak to szwankuje to nie to miejcie się na baczności. :twisted:
Ps.
Wesołych świąt. :D

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Odpowiedz do tematu