|
|
| Autor |
Wiadomość |
Przemek123
Przemek
Model Opla : opel sintra
|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 20:40 Stuki puki w silniku OPEL SINTRA 2,2
|
|
|
Odwiedzilem serwis OPLA i okazało się że poprzednie firmy które robiły mi przeglądy wykonały partaninkę. Pierwszej zlecilem wymianę płynów, filtrow, wymianę rozrządu i zlikwidowanie małych wycieków oleju z silnika. Teoretycznie przegląd zostal wykonany poprawnie tylko na wycieki brakło czasu. To mnie zaciekawiło i zaniepokoiło. Zrobilem 10tys km i pojechałem do innej firmy. Zleciłem wymianę płynów, filtrów i zlikwidowanie wyciekow oleju. Teoretycznie wszystko OK. Zrobilem 4tyś km i zaczeło mi pukać w silniku. Po wizycie w OPLU wyszło na jaw że pierwsza firma spaprała rozrząd a druga zamiast zlikwidować wycieki popsuła uszczelnienia. Właścicielem pierwszej firmy jest czlowiek który pracował w OPLU ale chyba niczego się nie nauczył. W drugiej firmie pracownicy są chyba z łapanki.
Stukanie po prawej stronie silnika powodowały zepsute rolki rozrządu. Stukanie w samym silniku to popychacze zaworów. Przyczyna to spadek ciśnienia na wskutek rozszczelnienia silnika (uszczelka pompy olejowej i na wale korbowym)
Wizyta w OPLU kosztowała mnie 930zł, ale mam fakturę i jak będzie coś nie tak to niech robią za darmo.
Przestroga
Zwracajcie uwagę jaki jest porządek na warsztacie w firmie w której naprawiacie autka i jaka jest obsługa. Zbierajcie opakowania po wymienionych nowych częściach i zbierajcie popsute części. Jak to szwankuje to nie to miejcie się na baczności.
Ps.
Wesołych świąt. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|