Witam w mojej asterce 1,4 60km z 2000roku mam gazik bingo m parownik asterik tomaseeto. jeżdzi rewelacyjnie pali jeszce lepiej w mieście około do 9 max na trasie 7,5 - 8. ale podczas postoju na światłach gdy włącze dmuchawę czuje swąd gazu ( gdy jadę nie czuć tego). parownik jest szczelny -- sprawdzaliśmy. co to może być . skład mieszanki jest ok! proszę o pomoc
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Zrób pianę z mydła, czy płynu do mycia naczyn, sprawdź wszystkie połączenia, najlepiej podczas pracy na gazie.
adnim [Usunięty]
Wysłany: Pią Lip 14, 2006 16:32
ok sprwdze to ale u gaziarzy bo jest jeszce na gwarancji! ale jak byłem ostsatnim razem to powiedzieli że trochę może śmierdzieć. a jak jest u ciebie <ja 37>. u mnie czuć tylko na postoju przy włączonym nawiewie.
U mnie nie czuć.
A jak masz rozwiązane dostarczanie gazu do silnika? Mixer, czy jakoś inaczej?
Wygląda, że dostaje za dużo gazu na jałowym i silnik nie zasysa wszystkiego.
Żądaj regulacji, ale nie "na oko".
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
adnim [Usunięty]
Wysłany: Pią Lip 14, 2006 23:16
jest mixer a bingo m podłączaliśmy do komputera i wykazywał idealną wręcz mieszankę na biegu jałowym jak i na wysokoich obrotach. pozatym wyniki spalania gazu są ok więc nie sądze że to zbyt wysoka dawka?nadmieniam żę sonda jest sparwna!
osuch_20 [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 20, 2006 12:28
u mnie na ostatnim przegladzie okazalo sie ze przy mikserze cieka troche gazu a wcale nie bylo tego czuc. Sprawdz sobie czy nie pekniety masz jakis wezyk