Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Swap z10xep na z12xep.
Autor Wiadomość
wizardt
[Usunięty]

Wysłany: Pią Sty 25, 2008 00:13   Swap z10xep na z12xep.

Witam szanowną forumową brać! Mam taki mały dylemacik. Mianowicie niedawno skończył mi się silnik w mojej corsie :( Oznaczenie silnika to z10xep. W grę wchodzi tylko zmiana silnika i tak sobie szukam drugiego i akurat jak na złość od dobrych 3 tygodni nie mogę nic znaleźć :( Silników o pojemnościach 1200 lub 1400 jest natomiast po kilka i tak się zacząłem niedawno zastanawiać czy jest dużo babrania ze swapem na powiedzmy z12xep. Dlatego jakieś sugestie osób ogarniających temat mile widziane. Bo mi tak na szybko problemem się wydaje to ze z10xep ma 3 gary a z12xep 4 i jak to ma sie do komputera? Czy da sie wszystko wystroić na tym z z10xep czy trzeba zmienić i to mi sie wydaje trochę zabawy już by było. I jeszcze jak ma się sprawa ze skrzynią i osprzętem, mocowanie? Proszę o jakieś rozjaśnienie tematu, czy ogólnie gra warta świeczki? A może jest P&P, hak tak to było świetnie :D Z góry dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam !!!

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Gawlak 
Brus Wylis ;)

Model Opla : Vectry A 2.0 B 2,6 & 2,5
LPG: nie

Punkty zdobyte: 342

Wysłany: Pią Sty 25, 2008 00:26   

komp
instalacja
osprzet
w sumie wszystko do wymiany co w komorze silnika
skrzynia moze podejdzie

starego nie mozna wyremontowac ??
az tak padl na smierc ??

wizardt
[Usunięty]

Wysłany: Pią Sty 25, 2008 00:35   

W sumie to auto dziewczyny i jej ojciec pilotuje sprawę, więc pewności nie mam, ale miska olejowa poszła i silnik się zatarł. Coś jak to. W każdym razie było sprawdzane i robota tego jest nieopłacalna. Gawlak, dzięki wielkie za info co i jak. Sprawa jasna :)
Ostatnio zmieniony przez wizardt Pią Sty 25, 2008 00:37, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu