Model Opla : astra G 1,6 8V
Wiek: 40 Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 3307 Skąd: Pobiedziska
Wysłany: Sob Gru 02, 2006 18:45 Szarpanie przy ruszaniu.
Od jakiegoś czasu w moim asterixie szarpało przy ruszaniu.Czasami też na dwójce na małych obrotach.Nie zawsze,bo nauczyłem się ruszać bezszarpiąco.Podejrzewałem poduchę pod silnikiem,bo wyglądała nieciekawie.Wymianę zostawiłem sobie na lepsze czasy.
Zatankowałem dziś benzynę po drodze na stacji X i......... nie szarpie.Robiłem próby pod górki i ani razu nie szarpało.Wogóle wóz ma lepszego kopa i to się czuje.
Jeżeli nic nie zmieni się na gorsze,to stację obok mnie oleję totalnie.Zwłaszcza,że mają własną rozlewnie,więc mogą nieżle mieszać(benzyna do zapalniczek,extrakcyjna,rozpuszczalniki i diabeł wie co jeszcze).
Pocieszające jest to,że zaoszczędziłem(na razie tak myślę) na klamotach.
Dam znać o dalszych spostrzeżeniach.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : astra G 1,6 8V
Wiek: 40 Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 3307 Skąd: Pobiedziska
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 06:56
szoszon1983 napisał/a:
można wiedzieć jaka to stacja??
Taka sobie,prywatna pod patronatem Petrochemii.Ogólnie to też staram się tankować na Shell-u,ale nie zawsze mi do nich po drodze.
Wczoraj nadal testowałem ruszanie i nie szarpało.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
tilok Model Opla : Astra X16SZ, LPG
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 15:50
Witam. Też miałem taki przypadek że raz szarpał raz nie, EGR zaślepiony, sporo jazdy na benzynce z dodatkami, w baku przeważnie nie mniej niż 1/2 aż tu nagle w piątek wyjazd na weekend w bieszczady a ona (asterka) nic . Kręci, kręci i nie pali. Odpaliłem na gazie, do elektryka, podłączył miernik i .... pompa kaputt . No a że mi się spieszyło to kupiłem za 250 zł nową pompę i tak pechowo mi się zaczął weekend. I teraz mi przynajmniej nie szarpie Pozdrawiam