Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Szarpanie przy zmianie biegów.
Autor Wiadomość
Łukasz82
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lis 29, 2007 07:20   

ja37 napisał/a:
Jeszcze jedno.W xel często psuje się listwa z cewkami, masz od kogo pożyczyć na chwilę?

Ok. będąc u mechanika, on przeczyścił głowicę, sam później sprawdzałem i rzeczywiście nie jest zawalona. Gdy ją czyścił to nie zauważyłem aby była czarna i bardzo zawalona. Ponadto sprawdzał mi silniczek krokowy, na wyłączonym aucie, podłączył się z kompem - silniczek chodził, powiedział, że to napewno nie jest problem.

1 Sprawdzić błędy??? w jaki sposób??
2 Listwy nie mam od kogo pożyczyć, ale poszukam, może się uda.
3 Jakieś szumy blisko filtru powietrza słyszałem, sprawdzę to dzisiaj. A może w ogóle cały ten plastik wymienić odchodzący od filtru powietrza do przepustnicy. Ojczulek ma Zafirę i mówił, że on u sibie już to wymieniał.

Wiem, że zadaje pewnie śmieszne pytania, ale jestem początkującym. :) Proszę o wyrozumiałość i dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony przez Łukasz82 Czw Lis 29, 2007 07:25, w całości zmieniany 2 razy  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

ja37 
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE

Punkty zdobyte: 144
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 15:44   

Błędy czytaj tak:
http://astra.autokacik.pl/diagnostyka.html
Będziesz miał 4-cyfrowe, są do ściągnięcia na dole strony.
Nie będzie ci migać kod 12, tylko od razu błędy.Jak będzie czysto, to nie będzie migać.

Mieto-68 
Koneser

Model Opla : Zafira A 1.8-16V Comfort

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 18:53   Sprawdzenie czy nie ciągnie "lewego powietrza".

Najprostsze metody są najlepsze!. Trzeba mieć pod ręką trochę benzyny w jakimś naczynku i pędzelek. Mocząc pędzelek w benzynie przeciągamy nim po wszystich elementach układu doprowadzającego powietrze na uruchomionym silniku - jeśli w którymś momencie obroty silnika nieco wzrosną, to znaczy że w tym miejscu może właśnie załapywać " lewe powietrze" i to miejsce należy dokładnie sprawdzić i ewentualnie uszczelnić.

ja37 
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE

Punkty zdobyte: 144
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 18:58   

Niezłe :wesoly:
Nie wiedziałem, że tak mozna :wesoly:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Łukasz82
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lis 30, 2007 17:45   Re: Sprawdzenie czy nie ciągnie "lewego powietrza"

Jako laik muszę się spytać, czy to z tą benzyną to nie będzie niebezpieczne? Co do sprawdzania błędów, będąc u mechanika on podłączył się z z jakimś tam urządzeniem na którym diody były dokładnie do miejsca pomiędzy biegami i ręcznym, tam mu nie wykazało błędów. Może taki z niego mechanik, że g..o wie??

Dzisiaj jechałem do Warszawy Astrą 1.7 DTI, obroty pięknie chodziły, nie to co u mnie, niezłe też przyspeszenie, flesze z radarów jeden za drugim tylko leciał :)
Ostatnio zmieniony przez Łukasz82 Pią Lis 30, 2007 17:49, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu