|
|
| Autor |
Wiadomość |
Voytek [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 11:20 szarpiąca vectraB
|
|
|
mam Opla Vectrę B z 1998 r. 1,6 16V bęzyna bez instalacji gazowej i od pewnego czasu podczas dodawania gazu (obojętnie na którym biegu) odczuwalne są szarpnięcia. nie dzieje sie tak za każdym razem, ale dość często. wymieniłem filtr paliwa, czyszczona była pompka paliwa i nawet dolałem jakiś środek do paliwa w celu wyczyszczenia zaworów - bez widocznego skutku. podłączony był do kompa i nie wykrył żadnych błędów, nie zapala mi sie kontrolka silnika, na jałowym chodzi cichutko, nie ma problemów z zapalaniem. moge dodać że jak jeszcze jedzie na ssaniu to nie szarpie. szukałem na forum odpowiedzi na to pytanie, ale nie znalazłem satysfakcjonujacej odpowiedzi. Prosimy o pomoc -- Ja i mój opeluś. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Kris75 [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 11:49
|
|
|
Sprawdź świece. Miałem podobny problem, wymieniłem świece, filtr paliwa i kable, ustąpiło i teraz jest super jedwabista praca podczas przyspieszania.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Voytek [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 12:33
|
|
|
| witaj Kris75, dzięki wielkie za info, niby świece są czyste, ale to juz w sumie 9 latek na nich jeździ moja Viki, więc tak chyba wymienię, tylko teraz rodzi się pytanko w jakie świece i kabelki zainwestować??? pozdrawiam |
|
|
|
 |
loozack
grzesiek

Model Opla : Vectra A C16NZ Sedan
Zaproszone osoby: 9
LPG: Nie
Wiek: 28 Dołączył: 20 Paź 2006 Posty: 2261 Skąd: Jarosław
Punkty zdobyte: 8
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 12:37
|
|
|
| Voytek, polecam NGK. Sporo ludzi je chwali. Jakiś czas temu sam wymieniłem świece właśnie na NGK i nie mam powodów do narzekania na nie. A jak chcesz sprawdzić jakie świece powinieneś mieć w swoim aucie możesz sprawdzić tutaj: http://www.ngkntk.pl/inde...=pkwzuendkerzen |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|