Wysłany: Sro Cze 20, 2007 02:56 szarpie na benzynie
Witam. Posiadam Astre 1.4 nz z 1999r przebieg 140kkm na gazie 100kkm. Mam problem z pracą na benzynie, samochod nie chce isc, szarpie, brak mocy, muszę go przełanczac natychmiast na gaz, wtedy chodzi elegancko. Drugi problem jaki mam to to, że jak przełącze na gaz zimny silnik auto chodzi tak jakby na ssaniu, jest to normalne na zimnym silniku ale to ssanie nie wyłancza sie choćbym przejechał 20 km, dopiero gdy sie silnik zagrzeje a ja zatrzymam samochód do zera po 5 sekundach silnik wchodzi na wolne obroty i potem już jest ok. prosze o pomoc.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
A może na początek wystarczy odłączyć aku na jakiś czas?
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
annonis [Usunięty]
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 18:18
silniczek krokowy czyszczony regularnie, pompa wydaje mi sie że jest ok, bo w górnej granicy obrotów tak ok powyżej 3 tyś już przestaje szarpać, spróbuje jeszcze z akumulatorem. Czy faktycznie sonda lambda mogła by mieć wpływ na to szarpanie? Jaki koszt jest wymiany wtryskiwacza?
[ Dodano: Pią Cze 22, 2007 18:20 ]
emulacji sondy ta instalacja nigdy nie miała, a wcześniej było wszystko ok.
Model Opla : Astra F C16SE+C16NZ
LPG: jo
Wysłany: Pon Cze 25, 2007 18:48
wtryskiwacz używany ok. 50zł, a wymiany dokonacz samemu bez żadnego problemu
artsu [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 00:43
heya annonis
Mam dokładnie takie same objawy w Vectrze. Ja jeszcze sprawdzałem przepływomierz, pożyczyłem na podmiankę wtryski i nic.
Spróbuj zdjąć klemkę z akuma jak radzi "ja37"
U mnie po odłączeniu baterii idealnie chodzi na benzynie jeszcze przez kilka godzin jazdy, później chyba nałapuje błędów i klapa.
Jestem w trakcie eksperymentowania
Jak dojdę co było to dam znać
Podobno muszę założyć emula ( no ale do tej pory chodził bez emula idealnie)