|
|
| Autor |
Wiadomość |
lopezhot [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 02:52 szyba w Tigra Twin Top - problem
|
|
|
Witam, mam problem z szybą od pasażera w nowej Tigrze. Szyba opuszcza się na dół i do góry przy użyciu przycisków w jednych i drugich drzwiach.
A teraz słów kilka o problemie:
Podczas otwierania drzwi od pasażera, szyba w ułamku sekundy powinna opuścić się
ok. 2 cm na dół, a podczas zamykania do góry. Niestety tak się nie dzieje w wyniku czego szyba nie nachodzi na uszczelkę tylko lekko nad nią, pozostawiając małą szparę.
Jakby tego było mało, szybę podczas gdy drzwi są otwarte mogę zamknąć wyżej niż normalnie o jakieś 5 cm , co może doprowadzić do jej uszkodzenia podczas zamykania. Kiedyś tak mi się zdarzyło, na szczęście nie wybiłem szyby, jednak od tej pory zamykaniu drzwi towarzyszy niemały brzdęk.
Dodatkowo nie działa zamykanie tej szyby za pomocą pilota, co wydaje się dziwne, bo szyba od kierowcy zamyka się.
Otwarcie dachu powoduje, że szyba od kierowcy schodzi w dół mniej więcej do połowy a szyba pasażera stoi w miejscu.
Pytam zatem co się stało, i jak to naprawić ? |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Agi [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 11:47 Re: szyba w Tigra Twin Top - problem
|
|
|
| lopezhot napisał/a: | Witam, mam problem z szybą od pasażera w nowej Tigrze. Szyba opuszcza się na dół i do góry przy użyciu przycisków w jednych i drugich drzwiach.
A teraz słów kilka o problemie:
Podczas otwierania drzwi od pasażera, szyba w ułamku sekundy powinna opuścić się
ok. 2 cm na dół, a podczas zamykania do góry. Niestety tak się nie dzieje w wyniku czego szyba nie nachodzi na uszczelkę tylko lekko nad nią, pozostawiając małą szparę.
Jakby tego było mało, szybę podczas gdy drzwi są otwarte mogę zamknąć wyżej niż normalnie o jakieś 5 cm , co może doprowadzić do jej uszkodzenia podczas zamykania. Kiedyś tak mi się zdarzyło, na szczęście nie wybiłem szyby, jednak od tej pory zamykaniu drzwi towarzyszy niemały brzdęk.
Dodatkowo nie działa zamykanie tej szyby za pomocą pilota, co wydaje się dziwne, bo szyba od kierowcy zamyka się.
Otwarcie dachu powoduje, że szyba od kierowcy schodzi w dół mniej więcej do połowy a szyba pasażera stoi w miejscu.
Pytam zatem co się stało, i jak to naprawić ? |
Mam podobny problem z Twin Topem
Generalnie szybę od pasażera można odsunąć i zasunąć przyciskiem ale przy próbie otwarcia drzwi - naciśnięcia klamki, szyba się nie opuszcza więc drzwi nie da się otworzyć bo siedzi skubana w uszczelce. Trzeba ją odsunąć od środka przyciskiem. Tak samo przy otwarciu dachu - obie szyby powinny się opuścić do połowy, opuszcza się tylko od strony kierowcy. Ki diabeł? Jak sobie poradziłeś z tym problemem? Bo ja po ostatniej wizycie w autoryzowanym serwisie Opla (szkoda słów) mam tylko dziurę w lakierze po próbie odsunięcia uszczelki przez jakiegoś kretyna... A szyba jak była tak jest niesprawna. Help! |
|
|
|
 |
Niedźwiedź
Anka

Model Opla : corsa zwana MrC
Punkty zdobyte: 1
|
|
|
|