|
|
| Autor |
Wiadomość |
Tomcio-Paluszek [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Sty 26, 2006 20:25 Szyby elektryczne
|
|
|
Czy szyby elektryczne są w Omedze sterowane przez jakiś sterownik czy wszystko się opiera na wyłącznikach krancowych w mechanizmie podnośnika szyb. ?
Sam nie mam u siebie elektrycznych szyb i dlatego się pytam. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
peper [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2006 16:18
|
|
|
Na pewno są wyłączniki krancowe, ale - przynajmniej co zauważyłem w swoim aucie - jest jakiś sterownik, bo np. mam domykanie szyb z pilota i/lub z kluczyka, jest tez jakiś czujnik, który odpowiada za nie-przycięcie ręki (szyba się cofa), spalenie silnika pod obciążeniem (szyba staje). Poza tym okna są sprzężone z szyberdachem, który ma kilka programowalnych nastawów i też domyka sie razem z oknami a po ponownym uruchomieniu auta, po naciśnięciu przycisku szyber powraca do wcześniejszego położenia.
pp |
|
|
|
 |
Robo [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2006 19:34
|
|
|
Jest jakieś sterownik niestety nie wiem na jego tamet zbyt wiele. Tylko tyle co mi mówił elektryk zakladając alarm bo omegi |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2006 19:40
|
|
|
Może to jest zintegrowany sterownik szyb, zamka centralnego, pilota ??
Sam nawet nie wiem czy coś takiego mam, bo kombinować z elektrycznymi szybami zamierzam dopiero na wiosne jak się zrobi ciepło.
Tak w ogóle to najbardziej mnie martwi ten czujnik, który zapobiega przycięciu np. ręki przez szybę. Domykanie szyb z pilota bym sobie darował, a resztę już da się zrobić. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Robo [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2006 19:46
|
|
|
| Tomcio-Paluszek napisał/a: | | Tak w ogóle to najbardziej mnie martwi ten czujnik, który zapobiega przycięciu np. ręki przez szybę. |
Nie każda omega go ma. Moja ci prędzej ręke utnie niż sie zatrzyma |
|
|
|
 |
Bc30se [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 11:38
|
|
|
| jest z integrowane ze sterownikiem centralnego, nie ma dodatkowych sterowników. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 11:44
|
|
|
To fajnie, bo centralny zamek to mam
Swoją drogą jak będe próbował zamontować sobie elektryczne szyby to nie omieszkam zrobić dokumentacji fotograficznej, ale jak już pisałem wcześniej to dopiero jak będzie przynajmniej +10 stopni na dworzu. |
|
|
|
 |
Bc30se [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 12:07
|
|
|
| masz przód elektryczny? |
|