Skocz do zawartości

- - - - -

wylacza sie wspomaganie w meriva 1.7cdti


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
88 odpowiedzi w tym temacie

#11 OFFLINE   edek3500

edek3500
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 14 czerwiec 2010 - 19:50

wydaje mi się danipolak24 że zmiana akumlatora załatwi sprawe i wycofanie błędów z komputera twojego autka życze powodzenia
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

Użytkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#12 OFFLINE   gawon

gawon
  • Forumowicz
  • 265 postów

Napisano 14 czerwiec 2010 - 20:29

u mnie pomogła dopiero wymiana alternatora
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#13 OFFLINE   jarek

jarek
  • Forumowicz
  • 128 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 06 lipiec 2010 - 11:04

Ja mam podobnie podczas manewrow na parkingu, jak obroty mocno spadaja i silnik ledwo co nie gasnie. Wtedy zaczyna migac lampka wspomagania. Podejrzewam ze chodzi wlasnie o niskie napiecie.
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#14 OFFLINE   Kapi1-3

Kapi1-3
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:1.7 CDTI
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 13 październik 2010 - 08:04

Witam. Dzisiaj jestem pierwszy raz na forum. Właśnie kupiłam Merive 1.7 cdti i od kilku dni mam dokładnie taki sam problem. A zaczęło się po odbiorze z warsztatu gdzie zakładany był alarm. I teraz szczególnie rano w drodze do pracy przy skręcie w prawo włącza się kontrolka EPS i wyłącza wspomaganie. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu wszystko jest ok. Podłączenie do komputera nie wykazało żadnego błędu. Co z tym zrobić? ;) AGA.
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#15 OFFLINE   jarek

jarek
  • Forumowicz
  • 128 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 13 październik 2010 - 08:11

Sprobuj wylaczyc alarm tzn. odciac zasilanie. Wyjmij bezpiecznik itp. Sprawdz wtedy.

Użytkownik daro edytował ten post 01 czerwiec 2011 - 11:54
zbędny cytat

  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#16 OFFLINE   Kapi1-3

Kapi1-3
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:1.7 CDTI
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 15 październik 2010 - 07:21

Wczoraj dodatkowo zapaliła mi się kontrolka samochodu z kluczynkiem ale po zgaszeniu i ponownym odpaleniu zgasła. Przy tym samochód jechał normalnie, nie tracił mocy. Sprawdziłam wczoraj akumulator i ładowanie i wszystko podobno jest w porządku. Podłączenie do komputera nie wykazało żadnego błędu. Teraz jadąc ciągle patrze się na kontrolki z niepokojem.
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

Użytkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#17 OFFLINE   gregor6775

gregor6775
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 15 grudzień 2010 - 12:56

Witam mam podobny problem z astrą 1,6 . wyłacza sie wspomaganie po zgaszeniu i ponownym odpaleniu przez jakis czas jest ok :beer: Tylko z ta różnica ,ze mi na wolnych obrotach lekko pali sie kontrolka ładowania (Wymiana aku na nowy nie pomogla) :(
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#18 OFFLINE   Kapi1-3

Kapi1-3
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:1.7 CDTI
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 15 grudzień 2010 - 14:11

Niestety, nie pomogę. Od mojego ostatniego wpisu więcej się to nie powtórzylo. Kontrolki wszystkie się uspokoiły i nic mi się już niepokojącego nie świeci. Auto mam od trzech miesięcy więc i doświadczenie niewielkie.
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#19 OFFLINE   Don

Don
  • Forumowicz
  • 285 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Model:Nie Opel
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 15 grudzień 2010 - 19:07

... lekko pali sie kontrolka ładowania
(Wymiana aku na nowy nie pomogla) :(


No bo kontrolka łądowania oznacza problem z ładowaniem a nie z akumulatorem. Problemu raczej należy szukać przy alternatorze.
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#20 OFFLINE   gawon

gawon
  • Forumowicz
  • 265 postów

Napisano 15 grudzień 2010 - 23:06

dokładnie tak jak Don napisał ,pisałem też gdzieś o tym,u mnie po wymianie alternatora problem się rozwiązał mimo że kontrolka ładowania nawet nie świeciła ludzie często wstawiają większy akumulator no bo niby lepiej,ale gucio prawda jak w zimę wszystko chodzi (światła,dmuchawa,ogrzewanie szyby tylnej i lusterek dużo bierze,radio itd) to alternator nie daje rady go dobrze naładować i za małe napięcie jest na czujnikach

  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież




Podobne tematy: Collapse

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post