Skocz do zawartości

- - - - -

Rozrząd w Kadet 1.6D


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#11 OFFLINE   lukasnarloch1

lukasnarloch1
  • Forumowicz
  • 153 postów

Napisano 27 grudzień 2008 - 23:07

a gdzie może gubić ciśnienie?

 


  • 0

Użytkownik jest zalogowany Pan Samochodzik

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#12 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 27 grudzień 2008 - 23:28

oj kolego lukasnarloch1, musisz sobie troche poczytać o ogólnej budowie i zasadzie działania silnika, jak zadajesz takie pytania :)

 



#13 Gość_andrzej_m55_*

Gość_andrzej_m55_*
  • Gość

Napisano 28 grudzień 2008 - 10:31

kolega się pewnie zupełnie nie zna na silnikach trzeba zmierzyć ciśnienie w cylindrach z tym musisz jechać do mechanika (do dobrego mechanika) :)

#14 OFFLINE   lukasnarloch1

lukasnarloch1
  • Forumowicz
  • 153 postów

Napisano 28 grudzień 2008 - 13:56

domyślam się, ze trzeba zmierzyć ciśnienie na tłokach... jednak dziwi mnie to, że zawsze latem pali bezproblemowo, na wszystkich tłokach a zimą są takie problemy:P
  • 0

#15 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 28 grudzień 2008 - 15:09

.......to normalne... zima to prawdziwy test kondycji diesla (zapłon samoczynny przecież :drunk: ) a co jest potrzebne żeby ON się zapalił :( :drunk: :drunk: :| Ciesz się, że na razie nie ma takich mrozów i że w ogóle autko ci zapala.

#16 OFFLINE   lukasnarloch1

lukasnarloch1
  • Forumowicz
  • 153 postów

Napisano 28 grudzień 2008 - 17:37

ostatnio było u mnie -10 i zapalił po kliku obrotach :| problem mam właśnie tylko z tym przerywaniem na zimnym silniku :( Chyba wybiorę się do mechanika)
  • 0

#17 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 28 grudzień 2008 - 17:52

lukasnarloch1, sprawdzenie kompresji owszem ale mnie zastanawia czy ssanie dział poprawnie skoro musisz dodawać gazu po odpaleni

#18 OFFLINE   Bradley

Bradley
  • Forumowicz
  • 317 postów

Napisano 28 grudzień 2008 - 19:20

ostatnio było u mnie -10 i zapalił po kliku obrotach :| problem mam właśnie tylko z tym przerywaniem na zimnym silniku :( Chyba wybiorę się do mechanika)


Sprawdz swiece czy wszystkie grzeja bo jak po odpaleniu kuleje a potem sie dziala dobrze to pewnie ktorys cylinder nie jest dogrzany (albo i kompresji brakuje - to ten gorszy przypadek).

A co do poprzedniego postu. W tym silniku nie ma ssania.
  • 0

#19 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 28 grudzień 2008 - 19:43

Bradley, kolega lukasnarloch1, kilka postów wcześniej pisał, że wymienił wszystkie świece na nowe....... :| :(

#20 Gość_Anonymous_*

Gość_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 28 grudzień 2008 - 22:33

szczerze to pierwsze słyszę żeby silnik był bez ssania :|





Podobne tematy: Collapse