Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Vivaro 1.9 zaniemógł

Nie odpala

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   GTV19

GTV19
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • Model:Opel Vivaro
  • Silnik:1,9 DTI 101KM
  • Nadwozie:Osobowo-dostawczy
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 11 luty 2014 - 08:14

Witam vivaro 1.9 dti 101 km diesel 

Początkowo ciężko palił były sytuacje że odpalił i chodził jakby na 3 gary (kulawo) problem pojawiał się i znikał ale niestety wczoraj odmówił posłuszeństwa . Zanim go odholuje do warsztatu to popróbuje sam .Prośba może  ktoś z was miał podobne objawy , jak tak to prośba o pomoc .


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

Użytkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#2 OFFLINE   GRS

GRS
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • Model:Opel Vivaro
  • Inna marka:SUBARU
  • Silnik:1.9 dti 101km
  • Nadwozie:H1L1

Napisano 11 luty 2014 - 09:36

W moim Vivaro była podobna sytuacja, diagnoza taka że padł jeden wtrysk i czujnik położenia wału z tego co pamietam. 


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#3 OFFLINE   wojtekcichy

wojtekcichy
  • Forumowicz
  • 1602 postów
  • Lokalizacjasutton
  • Model:Opel Vivaro
  • Inna marka:Audi
  • Silnik:g9u + mta
  • Nadwozie:van
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 11 luty 2014 - 20:10

bledow pewnie nieznasz,swieci jakas kontrolka?


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#4 OFFLINE   GTV19

GTV19
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • Model:Opel Vivaro
  • Silnik:1,9 DTI 101KM
  • Nadwozie:Osobowo-dostawczy
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 12 luty 2014 - 22:07

U mechanika puki co błędy to zbyt niskie ciśnienie na pompie.Kontrolki po odpaleniu żadne się nie świecą (udało się mechanikowi odpalić) po odpaleniu tym razem pedał przyśpieszenia nie reaguje .
 


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#5 OFFLINE   wojtekcichy

wojtekcichy
  • Forumowicz
  • 1602 postów
  • Lokalizacjasutton
  • Model:Opel Vivaro
  • Inna marka:Audi
  • Silnik:g9u + mta
  • Nadwozie:van
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 13 luty 2014 - 19:39

jesli masz mozliwosc zrob test przelewowy,sprawdz wartosci czujnikow na zgaszonym silniku,po przekreceniu kluczyka na zaplon czujnik w pompie wtryskowej powinien burczec,na szynie mozna sprawdzic jedynie pod kompem,zazwyczaj pokazuje 30-40 bar kiedy jest zero

sama pompa jak walnie tworzy opilki metalu ktore pojawiaja sie w filtrze paliwa.

bardzo bardzo czesto kable przy wtryskach sie przecieraja i jest podobnie jak piszesz,bywa ze wtyczka przy pompie sniedzieje i kable tez potraafia sie przetrzec


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#6 OFFLINE   GTV19

GTV19
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • Model:Opel Vivaro
  • Silnik:1,9 DTI 101KM
  • Nadwozie:Osobowo-dostawczy
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 13 luty 2014 - 20:45

Odebrałem od mechanika odpala nadal ciężko ale odpala Przyczyna ? Walnięty przepływomierz postukał w niego i na razie działa mówi że trzeba nowy wstawić może i racja .Mam pytanie w hurtowni po zniżce simensa 600 zł na allegro simensa 329 zł zastanawiam się czy to nie ściema ...

A-cha filtr paliwa wymienił był uwalony ale opiłków brak .


Użytkownik GTV19 edytował ten post 13 luty 2014 - 20:47

  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

Użytkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#7 OFFLINE   wojtekcichy

wojtekcichy
  • Forumowicz
  • 1602 postów
  • Lokalizacjasutton
  • Model:Opel Vivaro
  • Inna marka:Audi
  • Silnik:g9u + mta
  • Nadwozie:van
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 14 luty 2014 - 00:42

przeplywka rzeczywiscie moze powodowac takie objawy na zimnym silniku,kilka sekund po rozruchu pedal gazu zaczyna reagowac ale ospale do 2000 obr,powyzej tej granicy silnik ma wiekszego kopa niz w pelni sprawny

pomierz ta przeplywke i sie okaze czy jest ok

jesli bedziedz musial kupic to zapomnij o zamiennikach,tylko oryginal dziala jak nalezy

w oryginale sa 2 blaszki platynowe i opornik,w zamiennikach jest blaszka i 2 oporniki,w okolicznym sklepie kupilem zamiennik i sprzedawca dal mi lacznie 4 na test po czym stwierdzil ze albo moj skaner nie dziala albo mam walnienta wiazke silnika a wystarczylo oryginal,okolo 2 lat temu placilem 80f czyli 400zl po niewielkiej znizce


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#8 OFFLINE   Krzysiek325e

Krzysiek325e
  • Forumowicz
  • 534 postów
  • Model:Opel Vivaro
  • Inna marka:BMW i Smark
  • Silnik:2,5
  • Nadwozie:VAN
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 14 luty 2014 - 08:44

Te 329, to realna cena.

Ja kupiłem do swojego u tego sprzedawcy i działa.

 

http://allegro.pl/pr...3935133349.html

Jak na sprzedaż w necie, to doradzają (odpowiedzą na każde pytanie) , a nie tylko TAK będzie pasował.

Cena podobna.

 

Jeśli chodzi o sklep, to byle oryginał, i nr się zgadzały.


Użytkownik Krzysiek325e edytował ten post 14 luty 2014 - 08:45

  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#9 OFFLINE   wojtekcichy

wojtekcichy
  • Forumowicz
  • 1602 postów
  • Lokalizacjasutton
  • Model:Opel Vivaro
  • Inna marka:Audi
  • Silnik:g9u + mta
  • Nadwozie:van
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 14 luty 2014 - 15:50

przed zakupem proponuje zmierzyc opornosc na pinach i sprawdzic kostke


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#10 OFFLINE   GTV19

GTV19
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • Model:Opel Vivaro
  • Silnik:1,9 DTI 101KM
  • Nadwozie:Osobowo-dostawczy
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 15 luty 2014 - 16:57

przed zakupem proponuje zmierzyc opornosc na pinach i sprawdzic kostke

Ok a jaki opór powinien być ,  czy to bez znaczenia byle by był 



  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież




Podobne tematy: Collapse


Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Nie odpala