Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Miękki pedał hamulca


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#11 OFFLINE   Marcin4988

Marcin4988
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Model:Opel Astra I
  • Silnik:1.4 8v
  • Nadwozie:Checzbek
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 02 wrzesień 2015 - 11:37

Jednak pompa padła, na jedną stronę w ogóle nie podaje płynu. Jadę po zestaw naprawczy.
 


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

Użytkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#12 OFFLINE   grzes08

grzes08
  • Forumowicz
  • 1720 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Model:Opel Meriva B
  • Silnik:A 1.7 DTS 130 KM
  • Nadwozie:Van
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 02 wrzesień 2015 - 11:44

no to czekamy na wyniki wymiany .. daj znać .. przyda się inny uzytkownikom taka informacja


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#13 OFFLINE   wesol

wesol
  • Zasłużony
  • 5470 postów
  • Model:Nie Opel
  • Silnik:ASZ+ i AUY++++
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 02 wrzesień 2015 - 15:53

Marcin naprawde nei wiesz jak sie pisze "hamulca"? Jak jest poprawnie. Nie zebym orłem był ale normanie cycki opadają. 


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#14 OFFLINE   Marcin4988

Marcin4988
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Model:Opel Astra I
  • Silnik:1.4 8v
  • Nadwozie:Checzbek
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 02 wrzesień 2015 - 20:48

Wymieniłem cały komplet uszczelek w pompie i tu jest dziwna sprawa ponieważ gdy silnik jest wyłączony to pedał po odpowietrzeniu jest twardy i prawie w ogóle nie da się go wcisnąć. ale gdy odpale auto to pedał znów wpada do końca i ledwie hamuje. Nie wiem co robić.
Panowie proszę pomóżcie. Już nie wiem co robić. Pedał nadal wpada do podłogi podczas jazdy. A gdy jest wyłączony silnik to pedał jest sztywny. Co to za czary? A moze serwo? Zgaduje ponieważ nie wiem jak w środku jest zbudowane serowo i nie wiem co mogło w serowo nawalić.
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#15 OFFLINE   rafalgrzegorz

rafalgrzegorz

    Rafał

  • Moderator
  • 9740 postów
  • Lokalizacjaok. Kalwaria Zeb./ małopolska
  • Model:Opel Sintra
  • Silnik:X22XE, 104KW - 141KM
  • Nadwozie:VAN, "LUNA"
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 02 wrzesień 2015 - 23:06

To odpowietrzaj na odpalonym silniku, ale najpierw jeszcze odpowietrz pompę.

Wpisz w wyszukiwarce - odpowietrzenia hamulca - http://forum.opel24....earch_in=forums

Poczytaj i powinno pomóc.

Jak nie masz ABS-u to musisz zaatakować regulator tylnego hamulca.

Ja ostatnio odpowietrzałem przy uruchomionym silniku, też nie udało się odpowietrzyć na zgaszonym.


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#16 OFFLINE   Marcin4988

Marcin4988
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Model:Opel Astra I
  • Silnik:1.4 8v
  • Nadwozie:Checzbek
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 03 wrzesień 2015 - 10:53

Właśnie zrobiłem tak jak mówiłeś. Odpowietrzylem najpierw na wyłączonym silniku a potem na włączonym. Trochę się polepszyło bo nie wpada pedał do końca tylko do połowy ale jest minus taki że podczas gwałtownego zahamowania nie chce blokować kół. Nawet przy bardzo silnym wciśnięciu hamulca.
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

Użytkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#17 OFFLINE   grzes08

grzes08
  • Forumowicz
  • 1720 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Model:Opel Meriva B
  • Silnik:A 1.7 DTS 130 KM
  • Nadwozie:Van
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 03 wrzesień 2015 - 11:10

a powiedz mi .. czy z odpowietrzników leci już świeży płyn ..czy jeszcze stary??

jak bym przelał jeszcze ten układ tak aby nowy płyn pojawił się na odpowietrznikach

czy pedał rośnie po pierwszym nacisnięciu?


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#18 OFFLINE   rafalgrzegorz

rafalgrzegorz

    Rafał

  • Moderator
  • 9740 postów
  • Lokalizacjaok. Kalwaria Zeb./ małopolska
  • Model:Opel Sintra
  • Silnik:X22XE, 104KW - 141KM
  • Nadwozie:VAN, "LUNA"
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 03 wrzesień 2015 - 11:14

Marcin - Grzegorz dobrze radzi.

Układ jeszcze jest zapowietrzony.


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#19 OFFLINE   Marcin4988

Marcin4988
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Model:Opel Astra I
  • Silnik:1.4 8v
  • Nadwozie:Checzbek
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 03 wrzesień 2015 - 12:10

Powiem szczerze że całego układu nie przelałem bo na trzch kołach było ok więc kolega pompował po pięć cykli. Ale za to jeden lewy tylny był najgorszy gdzie już na początku zaczoł lecieć czarny płyn więc nim się zajołem najbardziej i przelałem przezniego dwa zbiorniczki.
Teraz jest tak że peda wpada prawie do połowy ale hamuje. Tylko ze nawet przy silnym naciśnięciu hamulca podczas jazdy nie chce zblokowac kół.

Użytkownik Marcin4988 edytował ten post 03 wrzesień 2015 - 12:05

  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#20 OFFLINE   grzes08

grzes08
  • Forumowicz
  • 1720 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Model:Opel Meriva B
  • Silnik:A 1.7 DTS 130 KM
  • Nadwozie:Van
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 03 wrzesień 2015 - 12:11

ja bym spróbował przelać cały układ .. tym bardziej, że masz ten płyn czarny .. hudraulika to takie cholerstwo, że nie działa .. a potem sam nie wiesz dlaczego zaczyna działać .. niewielka ilośc powietrza może spowodować, że układ gupieje i nie działa poprawnie.



  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież




Podobne tematy: Collapse