Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

AGILA 1.0 2001r. Nie odpala,

1.0 43kW 12V Z10XE

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   rokers999

rokers999
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Model:Opel Agila
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 26 marzec 2016 - 11:27

Witam,

Wróciłem agilą 1.0 2001r. bez LPG wieczorem z pracy autko normalnie jechało, rano śmierć nie odpala. Po przekręceniu zapłonu raz na 50 razy slychac pompke paliwa. podczas krecenia rozrusznikiewm pompka juz idzie, ale autko ani na chwile nie zapali. iskra jest. dodam ze podczas krecenia rozrusznikiem i wyciaganiu i wkladaniu przekaznika pomki auto czasem zalapie ale nie wkreca sie na obroty. W sumie odpalenie graniczy z cudem. brak jakikolwiek bledów, paliwo nalane 15 litrow z karnistra dla pewnośći. Egr wyczyszczony. napiecia na sondzie na kolektorze waha sie od 0,1V do 0,7V na drugiej sondzie 0,4V. Czujnik polozenia przepustnicy po naciskaniu gazu pokazuje wartosci procentowe. W czym może być przyczyna. Normalnie auto przyjechalo a rano nie pali. POMOCY !! 

Próbowano odpalać z dwóch kluczyków 


Użytkownik rokers999 edytował ten post 26 marzec 2016 - 11:30

  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

Użytkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#2 OFFLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 9298 postów
  • LokalizacjaOświęcim i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 26 marzec 2016 - 11:35

http://forum.opel24....wa-nie-pracuje/

Poczytaj


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#3 OFFLINE   rokers999

rokers999
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Model:Opel Agila
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 26 marzec 2016 - 12:05

1.pompa paliwa, mostek na przekazniku pompa pracuje ale auto nie odpala, proboje cos zalapac jesli sie zmostkuje i podczas krecenia rozrusznikiem ją wyłączy, ale nie odpali.
2. Bezpiecznik obwodu zasilania pompy OK 
3. Przekaźnik pompy OK 

 

Odpiąłem po kolei  EGR, przepływkę, przepustnicę sondy lambda, i nadal nic zero reakcji, nawet na chwilke nie zalapie,
Paliwo na listwie jest, Iskra też najdziwniejsze że nie pokazuje żadnych błędów. 

Możliwe jest że padła kostka stacyjki lub jakimkolwiek sposobem przeskoczył łańcuch rozrządu ??

 

Nie próbowałem odpalać go na Plaku !!

Dodam jeszcze że podczas kręcenia świeci się kontrolka EPS 


Użytkownik rokers999 edytował ten post 26 marzec 2016 - 12:09

  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#4 OFFLINE   rafalgrzegorz

rafalgrzegorz

    Rafał

  • Moderator
  • 9360 postów
  • Lokalizacjaok. Kalwaria Zeb./ małopolska
  • Model:Opel Sintra
  • Silnik:X22XE, 104KW - 141KM
  • Nadwozie:VAN, "LUNA"
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 26 marzec 2016 - 12:55

Spróbuj na plaku, jak zapali to znaczy że nie ma sygnału na wtryski beni.


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#5 OFFLINE   rokers999

rokers999
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Model:Opel Agila
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 26 marzec 2016 - 15:46

Spróbuj na plaku, jak zapali to znaczy że nie ma sygnału na wtryski beni.

Jeśli odpali na plaku tzn. że Komp uwalony ??

 

Sprawdze koło 15;00 czy da oznaki życia na plaku i dam znać 

 

A Plaka walić bezpośrednio za filtr powietrza w tą rurę łączącą filtr z przepływką ?? czy walić na filtr powietrza ?? 

Pozdrawiam !!!


A więc sprawa wygląda tak że na PLAKU też nie odpala. Zamiast ciągnąć powietrze to wyrzuca Plaka spowrotem psikałem w przepływkę niewiem czy dobrze. Czy mam śćiągnąć dolot i psikać bezpośrednio w przepustnice ?? 

Proszę o pomoc !!!


Użytkownik rokers999 edytował ten post 26 marzec 2016 - 13:44

  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#6 OFFLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 9298 postów
  • LokalizacjaOświęcim i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 26 marzec 2016 - 15:58

Plakiem za filtrem powietrza


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

Użytkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#7 OFFLINE   rokers999

rokers999
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Model:Opel Agila
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 26 marzec 2016 - 16:04

Plakiem za filtrem powietrza

Rozumiem że rozłączyć filtr powietrza od przeplywomierza i sikać plakiem w przeplywke tak ??

Tyle że u mnie zamiast ciągnąć powietrze to wyrzuca go z silnika nic nie ciągnie absolutnie nic


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#8 OFFLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 9298 postów
  • LokalizacjaOświęcim i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 26 marzec 2016 - 16:05

To zostaje pomierzyć kompresję co się dzieje z poszczególnymi cylindrami..Chyba żeby jeszcze sprawdzić odmę czy nie jest zapchana masłem.


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#9 OFFLINE   rokers999

rokers999
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Model:Opel Agila
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 26 marzec 2016 - 16:07

To zostaje pomierzyć kompresję co się dzieje z poszczególnymi cylindrami..Chyba żeby jeszcze sprawdzić odmę czy nie jest zapchana masłem.

Powiem Ci kolego że na korku wlewu oleju jest sporo majonezu. 

Orientujesz się może jak wyczyścić ODme w agilii 1.0 z10xe


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#10 OFFLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 9298 postów
  • LokalizacjaOświęcim i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 26 marzec 2016 - 16:12

Odma to ten wąż od pokrywy zaworów.Zdejmujesz i czyścisz szmatką i benzyną ekstrakcyjną. 



  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież




Podobne tematy: Collapse