Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

AGILA 1.0 2001r. Nie odpala,

1.0 43kW 12V Z10XE

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#11 OFFLINE   rokers999

rokers999
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Model:Opel Agila
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 26 marzec 2016 - 16:15

Realne że przez tą odme cofa powietrze do filtra i autko nie odpala nie sygnalizująć żadnych błedów ??


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

Użytkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#12 ONLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 9344 postów
  • LokalizacjaOświęcim i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 26 marzec 2016 - 17:37

Nie masz odpowietrzenia skrzyni korbowej.Nie wiadomo też ile masła jest w pokrywie zaworów i ile wlazło do hydropoychaczy które mogły się zawiesić


Użytkownik adam1954 edytował ten post 26 marzec 2016 - 17:42

  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#13 OFFLINE   rokers999

rokers999
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Model:Opel Agila
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 26 marzec 2016 - 17:58

wyczyscilem przepustnice cala w nagarze, waz od odmy caly w majonezie, pokrywe zaworow tez musze wyczyscic bo to nic nie pomoglo dalej cofa  powietrze, a pytanko pod przepustnicą w kolektorze ssącym jest jakiś czujnik przez dziurke pod przepustnicą widziałem pełno syfu. co to jest za czujnik ??


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#14 ONLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 9344 postów
  • LokalizacjaOświęcim i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 26 marzec 2016 - 18:15

Czujnik podciśnienia w kolektorze ssącym.Tak w ogóle to odczytaj błędy i powinno się wyjaśnić więcej rzeczy


Użytkownik adam1954 edytował ten post 26 marzec 2016 - 18:17

  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#15 OFFLINE   rokers999

rokers999
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Model:Opel Agila
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 26 marzec 2016 - 18:20

właśnie nie pokazuje żadnych błedów kompletnie nic, ide wyczyscic pokrywe zaworów dam znać co i jak za kilka minut

Pokrywa zaworów wyczyszczona wszystkie kanaliki w niej także, zero poprawy, jak nie palil tak nie pali. odnosze wrażenie że go zalewa, bo po zmostkowaniu przekaznika od pompy jak nabije cisnienia i chodzi caly czas ta pompka to wogole nic nie lapie, a jak sie ja zewrze na sekunde i pusci to cos proboje lapac ale nie zzalapie. i caly czas odbija mu się powietrzem w filter. przy pelnym gazie mocniej. NIE POKAZUJE ŻADNYCH BŁĘDÓW ANI KODAMI BŁYSKOWYMI ANI POD KOMPUTEREM. Jakie pomysły ??


Użytkownik rokers999 edytował ten post 26 marzec 2016 - 20:53

  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#16 ONLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 9344 postów
  • LokalizacjaOświęcim i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 26 marzec 2016 - 21:12

Przydałoby się sprawdzić czy układ paliwowy nie zapowietrza się.Jakie jest ciśnienie paliwa.Czy po tej próbie odpalenia masz mokre świece.Zalane paliwem czy suche.


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

Użytkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#17 OFFLINE   rokers999

rokers999
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Model:Opel Agila
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 26 marzec 2016 - 21:16

mokre na wszystkich 3 cylindrach. A co może być jeszcze przyczyną odbijania się  powietrza w filter. Przeskoczony rozrząd czujnik halla ?? raczej czujnik nie bo wtedy by nie bylo iskry. czujnik temperatury powietrza pokazuje dokladny pomiar cieczy rowniez. 

 

Cisnienie 2,5 bara


Użytkownik rokers999 edytował ten post 26 marzec 2016 - 21:18

  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#18 ONLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 9344 postów
  • LokalizacjaOświęcim i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 26 marzec 2016 - 21:19

Czyli iskra jest ,paliwo dochodzi i go mimo to zalewa?Jeżeli tak to trzeba sprawdzić rozrząd i pomierzyć czujnik wałka,Pytanie jeszcze co z hydropopychaczami. Czy nie wiszą zawory


Użytkownik adam1954 edytował ten post 26 marzec 2016 - 21:26

  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#19 OFFLINE   rokers999

rokers999
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Model:Opel Agila
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 26 marzec 2016 - 21:22

Dokładnie tak, i ciągle wyrzuca powietrze w filter bez gazu troszke, na pelnym gazie bije aż trzepie filtrem, nieda sie odpalic plakiem bo wszystko wyrzuca spowrotem

Sonda Lambda ?? nie sygnalizuje zadnego błędu. Zatkany Kat ??


Użytkownik rokers999 edytował ten post 26 marzec 2016 - 21:23

  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#20 ONLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 9344 postów
  • LokalizacjaOświęcim i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 26 marzec 2016 - 21:29

Na próbę można by odkręcić katalizator żeby zobaczyć czy bez odpali.Ale gdyby się katalizator zapchał to wcześniej czułbyś jakieś zmulenia.



  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież




Podobne tematy: Collapse