Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Po otwarciu drzwi z pilota prąd ucieka (nic nie działa)

Antara elektryka prąd ucieka opel brag prądu

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 OFFLINE   Paradka92

Paradka92
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • Model:Opel Antara
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 02 styczeń 2017 - 19:24

Witam!

 

Jestem posiadaczem Opla Antary z 2008 roku. Silnik 2.0CDTI 4x4 150hp.

Od dnia wczorajszego męczę  się z moim autem, gdyż wieczorem po naciśnięciu przycisku otwierania centralnego zamka, coś cykło i z całego auta uciekł prąd, cały środek, brak zapłonu, świateł itp.. Sprawdziłem bezpieczniki wewnątrz jak i w komorze silnika wszystko ok. Prąd z akumulatora dochodzi do skrzynki bezpieczników (sprawdzone próbówką) temu wszystkiemu towarzyszy bardzo delikatne piszczenie i odgłos czegoś pracującego w komorze silnika (z przodu silnika). rozłączają to bezpieczniki 15A oznaczone jako "silnik1" "silnik2". Problem naprawiło rozłączenie klemy + na chwile, po podłączeniu wszystko było ok. Jakaś zawiecha, zwarcie? Niestety dzisiaj sytuacja się powtórzyła, samochód tym razem się otworzył, po czym wszystko uciekło. Ta sama sytuacja rozłączenie klemy + i znowu wszystko działa. Nie wiem czy ma to znaczenie, auto jest wyposażone w czujnik zmierzchu i światło bixenon, które zapalają się wraz z otwarciem drzwi z centralnego. (gohome) Akumulator sprawdzony jest ok. Proszę o pomoc.


  • 0

Użytkownik jest zalogowany Pan Samochodzik

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK




Podobne tematy: Collapse


Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Antara, elektryka, prąd ucieka, opel, brag prądu