Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Meriva z14xep nierówna praca i puka w wydech


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Kubixorek

Kubixorek
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • Model:Opel Meriva A
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 14 luty 2018 - 21:02

Witam,jestem posiadaczem Merivy z 2005r z silnikiem 1.4 16v. Auto kupiłem sprowadzone z Niemiec i mam spory problem. Po odpaleniu na zimnym silniku auto chwilę chodzi elegancko, po chwili zaczyna nierówno pracować przez jakieś 3-5 minut. Przy nierównej pracy auto co 10s puka w wydech. Po podpięci komputera brak błędów. Jedyne co zauważyłem to po odpieciu przepływomierza szarpanie silnikiem minimalizuje sie. Podłożyłem drugi ale niestety nic to nie pomogło. Porszę o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam Kuba
 
 
 
 


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

Użytkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#2 OFFLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 10997 postów
  • LokalizacjaOświęcim i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 14 luty 2018 - 21:29

Podpięcie do komputera aby sprawdzic błędy to tylko częściowa diagnostyka.

Sprawdzić też trzeba parametry pracy czujników.

Czyli np. jak pracują sondy , czy też EGR

Zrób logi wrzuć na forum to może ktoś coś zobaczy.


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#3 OFFLINE   Miodek.krk

Miodek.krk
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Model:Opel Astra III
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 22 luty 2018 - 21:03

Witam ja w astrze h z14xep mam ten sam objaw na pb chodzi nierowno na biegu jalowym na lpg jak by lepiej tlumik pyka.wymienilem przepływomierz uzywany bo wariowal na kompie ale bez poprawyjutro odbieram od mechanika nic nie znalazl zero bledow ale slyszal ze dziwnie pracuje na zimnym jutro z rana jeszcze sprawdzi.i co dalej??
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#4 OFFLINE   Kubixorek

Kubixorek
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • Model:Opel Meriva A
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 25 luty 2018 - 12:31

Panowie problem rozwiązany.
Okazało się że był źle ustawiony rozrząd.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież




Podobne tematy: Collapse