Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Astra V 1,6 cdti probem z systemem Start&Stop


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Marv

Marv
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • LokalizacjaŚląsk
  • Model:Opel Astra V
  • Silnik:1.6 CDTI
  • Nadwozie:habeta
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 15 maj 2018 - 18:38

Dzien dobry.

Mam problem z systemem S&S w Astrze V,silnik 1,6 cdti.

Od kilku dni system jest nieaktywny - zawsze po uruchomieniu silnika ja go sobie sam wylaczalem przyciskiem na konsoli,natomiast od paru dni po wlaczeniu silnika  system nie działa - po zatrzymaniu samochodu silnik nie gasnie ,nie ma zadnej reakcji.


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

Użytkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#2 ONLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 10997 postów
  • LokalizacjaOświęcim i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 15 maj 2018 - 18:45

Nie wiem na ten temat za dużo ale wiem że ten system nie zawsze się załącza.

Np. gdy jest duże obciążenie silnika wentylatorami, klimatyzacją itp.

Ja bym sprawdził jakie masz napięcie ładowania.


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#3 OFFLINE   Marv

Marv
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • LokalizacjaŚląsk
  • Model:Opel Astra V
  • Silnik:1.6 CDTI
  • Nadwozie:habeta
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 15 maj 2018 - 18:54

Mam ten samochod od trzech miesięcy ,  do tej pory nie zalaczal się na dużych mrozach,tyle zauwazylem,natomiast nie wyswietla zadnych bledow na wyświetlaczu a w tym aucie generalnie wyswietla się mnóstwo informacji dla kierowcy...


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#4 ONLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 10997 postów
  • LokalizacjaOświęcim i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 15 maj 2018 - 20:01

Oglądałem kiedyś program z Kubą Bielakiem 

Robił test tego systemu i na 10 skrzyżowaniach ze światłami włączył mu się chyba ze 3 albo 4 razy


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#5 OFFLINE   Marv

Marv
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • LokalizacjaŚląsk
  • Model:Opel Astra V
  • Silnik:1.6 CDTI
  • Nadwozie:habeta
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 20 maj 2018 - 14:23

Witam.

Sprawdzilem ladowanie akumulatora,jest ok,natomiast sam akumulator z nominalnych 800A wykazywal 700 A.

Po doładowaniu akumulatora prostownikiem system S&S zaczal dzialac, tak samo jak podgrzewanie foteli wiec wygląda na to ze awarii nie było .


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#6 ONLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 10997 postów
  • LokalizacjaOświęcim i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 20 maj 2018 - 14:27

A to by świadczyło że przy tym systemie trzeba jeszcze dokładniej dbać o aku :D


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

Użytkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#7 OFFLINE   ja37

ja37

    Super Spamerek

  • Zasłużony
  • 13576 postów
  • Lokalizacja
  • Model:Opel Corsa B
  • Silnik:Z20LET+
  • Nadwozie:3D
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 20 maj 2018 - 15:51

Fajnie, wygląda na to, że aku co rok nowe trza mieć.

Normalnie mam dość tych nowych silników.


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież




Podobne tematy: Collapse