Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: holcu
Sro Gru 26, 2007 14:00
Trudności z uruchomieniem Omegi
Autor Wiadomość
Zbyszek60 
Zbyszek

Model Opla : Omega A 2.3D
Wysłany: Wto Gru 25, 2007 12:19   Trudności z uruchomieniem Omegi

Kilka dni temu podjechałem do znajomego, wyłączyłem silnik, coś stuknęło i do dzisiaj nie można go uruchomić. Jest to omega A 2.3D, sprawdziliśmy pompę wtryskową, wtryskiwacze, wymieniłem filtr paliwa i świece zarowe (2 były padnięte) i dalej nic. Uruchomił się nam w sobotę, chodził nawet dosyć długo, wyregulowałem pompę. Kilka razy go wyłączaliśmy, ale w poniedziałek się nie uruchomił, znajomy mechanik mówił, że może przeskoczył rozrząd, czy to możliwe, może ktoś miał podobny problem. Dopiero kupiłem swoją "megę" i nie chciałbym się jej już pozbywać

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

GrzECHO 
ChEMIK

Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8

Wysłany: Wto Gru 25, 2007 12:25   

Zbyszek60, rozrząd raczej nie przeskoczył bo masz łańcuch... Sprawdź stan łańcuszka.

Zbyszek60 
Zbyszek

Model Opla : Omega A 2.3D
Wysłany: Wto Gru 25, 2007 12:30   

wiem że mam łańcuch, ale zastanawiam się co jeszcze może być przyczyną tego, że nie możemy jej uruchomić.

Odpowiedz do tematu