Przesunięty przez: zibi Pon Sty 07, 2008 09:12 |
|
| Autor |
Wiadomość |
wishmaster_28 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 12:38 Trzęsienie przy odpalaniu
|
|
|
Witam wszystkich oplowiczów.Mam problemik mianowicie mam rano problem z odpaleniem mojej zafirki 99 Di wydaje mi sie ze mam świeczki do wymiany ale nie w tym rzecz.Rano jak jest zimno to mam problemik,ale jak jush odpali to jest spoko przez caly dzien.tylko ze od 2 dni mam taki problem ze autej jade powiecmy 2 godziny gasze go i za 5 min mam problem odpalic pare razy nim poszarpie przy odpalaniu i dopiero chwyta.wczesniej rano jak odpalilem to caly dzien mogl stac i odpalalem od strzału,
a teraz niewiem co jest.2 dni temu zapalila mi sie kontrolka na desce(Układ elektroniczny silnika)poswiecila 5 min i zgasła i od tamtej pory cos sie dzieje z autkiempodczas jazdy zaczeło nim szarpac jakby paliwa nie dostal i stracil na mocy tak bynajmniej odczuwam zadne kontrolki nie wyskakuja o awarii a dzieja sie cuda strasne.Z gory dzieki za odpowiedzi |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
nemo23 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 16:46
|
|
|
| najlepiej byloby wrzucic go na komopa .ale jak na 1 raz to sprawdz siweczki jak tam wspominales o nich przewody WN to w zefirce powinny byc dobre:) ale tez mozna zajrzec, wywolaj kod usterki to mnozliwe ze cos wyskoczy i trafisz w sedno:) |
|
|
|
 |
zeusmobil
PUNKS NOT DEAD !

Model Opla : zafira 2.0 DTH
Wiek: 30 Dołączył: 06 Cze 2007 Posty: 484 Skąd: Przecław/Mielec
Punkty zdobyte: 15
|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 20:37
|
|
|
nemo23, to jest disel a nie benia,tam nie ma przewodow wn.czytaj dokladnie nim cos poradzisz |
|
|
|
 |
nemo23 [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 19:47
|
|
|
| de facto sorka:) troche zmeczony bylem:) no to pompe wtryskowa warto zdiagnozowac:) |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
seweryn1980 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 18:07
|
|
|
witaj ja miałem ten sam problem, uszkodzone są pewnie uszczelki na wtryskiwaczach.
trzeba je wymienić i przewody przepływowe, paliwo się cofa bo uszczelki nie trzymają,
pogrubienie używaj tylko w uzasadnionym przypadku... np. kiedy chcesz zaakcentować pewne słowa a nie pogrubiaj całego posta.loozack |
| Ostatnio zmieniony przez loozack Pon Lis 05, 2007 18:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dlugi77 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 19:52
|
|
|
| Kolego a jaki jest koszt wymiany tych uszczelek i przewodów możesz coś więcej napisac |
|
|
|
 |
|
|