Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
ubywajaca woda w ukladzie chlodzenia
Autor Wiadomość
roberth78
[Usunięty]

Wysłany: Wto Paź 10, 2006 19:46   ubywajaca woda w ukladzie chlodzenia

wiec j/w wyzej cigle ubywa mi wody w chlodnicy, przy ostrzejszej jezdzie dosc spore ilosci.
wiec zaczne moze od przedniej szyby ktora pokrywala sie para i slodki zapach plynu w aucie, pierwsze co to stawialem na padnieta nagrzewnice ale w aucie jest suchu a woda musi gdzies uciekac, po dlaszych poszukiwaniach odnalazlem podejrzanie mokre miejsce na sciane grodziowej od strony silnika. patrzac od przodu auta po lewej stronie , a tam gdzies jest ten zaworek goracej wody wiec mam pytanie czy ktos to juz wyciagal i ma jakies wskazowki??? bo z miejscem to tam ciezko jest

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

okibar
[Usunięty]

Wysłany: Sro Paź 11, 2006 10:17   Mam ten sam problem.

Mam ten sam problem, ale w Omedze 2.5 TD.

roberth78
[Usunięty]

Wysłany: Sro Paź 11, 2006 11:02   

wiec juz sie tam dostalem w miare szybko 8)
tyle ze zadnych uszkodzen nie widac, choc jest wszedzie mokro wkolo zaloze dodatkowe opaski i zobaczymy

a teraz jesli chodzi i ten zaworek to dziala on na podniesnienie czy jak?
od gory jest taka cienka rurka jakby do podcisnienia ma to byc gdzies podlaczone??

maniakopel 

Model Opla : Astra G 2.0 DI_16V
Wysłany: Sro Paź 11, 2006 23:35   

Za czasu omesi gdy miałem dość czesto dolewałem wody ale żadnych wycieków nie miałem.Moze to przez to że miałem instalacje gazową sekwencyjną i strasznie mi się grzał tzn wntylator włączał się przy 92\94 stopniach i to bez ruznicy na pore roku heheh ale nigdy tej wartości nie przekroczyłem i się tym nieprzejmowałem bo poprostu może tak było od tempertury a mówimy przeciez o pojemnościach 2,5 i 3 litra.Chodz nie wiem jakie wy ilości tej wody musicie dolewać.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

omesia
[Usunięty]

Wysłany: Czw Paź 12, 2006 09:41   

maniakopel napisał/a:
Za czasu omesi gdy miałem dość czesto dolewałem wody ale żadnych wycieków nie miałem.Moze to przez to że miałem instalacje gazową sekwencyjną i strasznie mi się grzał tzn wntylator włączał się przy 92\94 stopniach i to bez ruznicy na pore roku heheh ale nigdy tej wartości nie przekroczyłem i się tym nieprzejmowałem bo poprostu może tak było od tempertury a mówimy przeciez o pojemnościach 2,5 i 3 litra.Chodz nie wiem jakie wy ilości tej wody musicie dolewać.

Cos w tym jest, ja jak kupilem swoja Omege wszystko bylo okey, jesli chodzi o plyn chlodzacy i wiatrak. Po zalozeniu gazu od razu pojawil mi sie komunikat ze brakuje plyna chlodzacego.
Po kilku jazdach zauwazylem ze jesli przejade nawet 5 km to wysiadajac z samochodu dziala dmuchawa. Byc moze jest to od zalozenia gazu, strasznie szybko sie nagrzewa. Na benzynie mialem zawsze rowne 95 stopni a teraz waha sie miedzy 96 98 raczej wyzej nie idzie. Musze przejechac sie na benzynie i zaobserwowac bo dalej mi do myslenia :D Dodam ze po zalozeniu gazu dolalem litr plynu i po 2 tygodniach oraz jakis 1500 km jest o polowe mniej a tez nie widze wycieku, juz kilka osoba mowilo ze moze to byc mieszkanie sie plynu z benzyna w silniku a nastepnie jest wydalany ze spalinami.

ja37 
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 GSI
Zaproszone osoby: 6
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 09:46   

omesia napisał/a:
mieszkanie sie plynu z benzyna w silniku a nastepnie jest wydalany ze spalinami.

To by wyglądało na walniętą uszczelkę pod głowicą.....

Odpowiedz do tematu