Model Opla : Astra II
Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wiek: 23 Dołączył: 23 Gru 2005 Posty: 1495 Skąd: Szczecin
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 14:35 Układ Forum
Witam, mam pytanie do wszystkich forumowiczy, ponieważ dążymy do ulepszania forum mam takie pytanie.
Czy przeszkadzają Wam te reklamy po boku z Adkontekst ?
Wiadomo, każde odwiedzenie strony z reklamy , wspomaga finansowo forum, aczkolwiek myslalem by to troszkę poredukować w takim sensie, iż usunąc całą tą kolumnę z reklamami i zrobić skrypt co będzie pisał po 10 poscie post z zawartoscią reklamy.
Uzyskana przestrzen z usunięcia kolumny reklamy poszła by na rozszerzenie forum, a co za tym idzie, stronka wyglądała by przejrzysciej, ładniej, była by szersza i samoczynnie dopasowywała się do ekranu.
Co do reklamy, nie była by ona aż tak narzucająca się.
Chciałbym również, zrezygnować z usług reklamodawców prywatnych jak np. gałki, czy cb-radia, aczkolwiek zależy to od decyzji Waszej przy jakim układzie lepiej by się wam pracowało na forum.
Niestety, jakaś częsc reklamy musiała by pozostać, z tego względu, iż musimy utrzymać z nich stronkę
Proszę o opinie co o tym sądzicie.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
kari [Usunięty]
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 15:16
mi nie przeszkadzają te reklamy,ale może lepiej byłoby je usunoć
Model Opla : Astra II
Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wiek: 23 Dołączył: 23 Gru 2005 Posty: 1495 Skąd: Szczecin
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 16:50
Usunąc raczej, nie można ze względu ,zarabiają one poniekąd na utrzymanie serwerów, domeny, po części na planowane zmiany jakie prawdopodobnie będą w okresie wakacyjnym robione.
Jedynie możemy zmienić położenie tak jak już pisałem, np. by był sobie użytkownik zwany pan reklamowy i pisał co 10 posta z tekstową reklamą.
Taki układ jak jest teraz mi nie przeszkadza. Jest OK.
Moim zdaniem, lepiej to zostawić (reklamy z boku), a nie ładować do dziesiąty post, wtedy może się gorzej czytać forum. To jest moje zdanie, ale dostosuję się do większości użytkowników forum.
Marcin [Usunięty]
Wysłany: Sro Maj 17, 2006 23:24
Moim zdaniem lepiej już zostawić tak jak jest niż zaśmiecać wątki reklamami...
Model Opla : Calibra ex x20xev/r
Wysłany: Sro Maj 17, 2006 23:35
Według mnie też lepiej zostawić reklamy tak jak są obecnie - przynajmniej nie zapominam, żeby w jakąś kliknąć A jak będą co 10 post, to bardzo źle będzie się czytało forum...