Wysłany: Wto Cze 13, 2006 22:22 Umieszczanie zdjęć na forum (instrukcja)
Aby zamieścić swój obrazek w poście wejdź na stronę www.ImageShack.us
1. Na stronie zobaczysz puste pole z kilkoma opcjami:
2. Wciśnij przycisk obok pola i wybierz obrazek znajdujący się na dysko komputera. Powinna być zaznaczona opcja "File" i odznaczone pola "Resize..." oraz "Remove..."
3. Po zatwierdzeniu okna wyboru pliku graficznego wciśnij przycisk "host it!" pod spodem.
4. Obrazek zostanie wgrany na serwer i pokaże się strona:
5. Klikamy na pole Thumbnail for forums (1), wciskamy Ctrl-C i wklejamy kod do naszego posta na forum przy pomocy Ctrl-V
6. Zatwierdzamy post na forum i oglądamy efekt. Obrazek będzie pokazywany jako miniaturka z linkiem do obrazka o oryginalnej wielkości.
A oto przykład miniaturki:
UWAGA
Jeśli wgrywasz b.duże zdjęcia np. wprost z aparatu cyfrowego, gdzie wielkość przekracza 1024x768 pikseli, można zaoszczędzić ludziom pokazywania tak dużych plików. Po prostu przy wgrywaniu fotek zaznacz opcję "Resize image 640x480 / 800x600" - wówczas ImageShack pomniejszy docelowy obrazek. Reszta operacji przebiega tak samo.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Astra II
Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wiek: 23 Dołączył: 23 Gru 2005 Posty: 1497 Skąd: Szczecin
Wysłany: Wto Lip 10, 2007 10:05
Fenix jest to mój post z Piątku Lutego 10 2006 roku, mogą niektóre serwery już nie istnieć czy nie działać, dlatego jeśli zauważycie jakiś problem to proszę dać znać.
Praktyczne opisy serwerów uploadu.
Dobrze by było, gdybyście "obwąchali" sobie te serwery i wyciągneli z nich jak najwięcej praktycznych informacji. Szczególnie tych, o ograniczeniach. Ja już aplołdziłem na nie tak testowo (wyniki poniżej), ale moje rozumienie tematu może być różne od waszego.
Wszystkie inne adresy serwerów uploadu oraz dodatkowe info nt. tych poniższych mile widziane.
Uwaga: Przy części serwerów są opisane błędy jakie wystąpiły podczas lub po uploadzie. Ja używam przeglądarki Opera więc niewykluczone, że to może być ich przyczyną (co by w sumie źle świadczyło o twórcach oprogramowania uploadu). W takich wypadkach jesteście zdani na własny "ogląd serwera".
Model Opla : Astra II
Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wiek: 23 Dołączył: 23 Gru 2005 Posty: 1497 Skąd: Szczecin
Wysłany: Wto Lip 10, 2007 10:06
Wkleiłem tutaj zawartośc starego posta mojego aby nie skakać tak z 2 tematów na raz.
Bartek_ol Model Opla : astra f
LPG: tak
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 21:55
ja zamiescilem zdjecie na www.ImageShack.us ale nie moge wrzucic do na forum. Moze mi ktos podeslac instrukcje krok po kroku?
Jak mam zmniejszych fotke? Moze jest za duza i dlatego nie wchodzi