|
|
| Autor |
Wiadomość |
Wojtekg [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 16:33 uszczelniacze wału korbowego
|
|
|
| Witam, kto mi może napisać jak się wymienia uszczelniacze wału korbowego. Zafira 2,0 16V DI. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
macgan

Model Opla : Opel Astra G 2.0 16V Aut.
Wiek: 21 Dołączył: 07 Paź 2007 Posty: 21 Skąd: Kruszwica Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 08:03
|
|
|
| A czy chodzi o uszczelniacz czołowy, czy tylny?? Znaczy od strony rozrządu, czy skrzyni?? W dieslu nie iem jak to jest, bo tek silnik jest na łańcuchu, ale prawdopodobnie musisz zdemontować rozrząd... Jeżeli chodzi o ten drugi to trzeba skrzynie i sprzęgło wyrzucać, a to już grubsza robota... |
|
|
|
 |
brzoza

Model Opla : Astra Y20DTH
Wiek: 50 Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 2288 Skąd: Zabrze Punkty zdobyte: 41
|
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 10:08
|
|
|
| Cytat: | | Witam, kto mi może napisać jak się wymienia uszczelniacze wału korbowego. Zafira 2,0 16V DI. |
Jezeli trzeba pisać !! Jak . To ja ci osobiście radze jechać do serwisu !! Nie ASO tylko mechanika!! Bo po pierwsze musisz mieć odpowiedni klucz nie z Praktikera Poza tym odpowiednia blokadę do koła pasowego!! . A z ta śruba to nawet mechanicy jeżdżą do wulkanizatora by to odkręcić!! Tam jezeli dobrze pamietam jest przykręcane zaznaczam -przykręcane 150 Nm . A co dopiero z odkręceniem pewnie 300 potrzebne . Na ten temat to pewnie kol. zibi z forum wie ile tam potrzeba Więc porównaj sily na zamiary Koszt nie wielki ,ostatnio ktoś mi pokazywał faktorę za robotę 89 zł zimering 30zl. i po klopocie |
|
|
|
 |
|
|
Firany
Karty plastikowe
pobierowo
Opel
Karty plastikowe
projektowanie stron