Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
uszczelniacze wału korbowego
Autor Wiadomość
Wojtekg
[Usunięty]

Wysłany: Sro Maj 28, 2008 16:33   uszczelniacze wału korbowego

Witam, kto mi może napisać jak się wymienia uszczelniacze wału korbowego. Zafira 2,0 16V DI.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

macgan 

Model Opla : Opel Astra G 2.0 16V Aut.

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 08:03   

A czy chodzi o uszczelniacz czołowy, czy tylny?? Znaczy od strony rozrządu, czy skrzyni?? W dieslu nie iem jak to jest, bo tek silnik jest na łańcuchu, ale prawdopodobnie musisz zdemontować rozrząd... Jeżeli chodzi o ten drugi to trzeba skrzynie i sprzęgło wyrzucać, a to już grubsza robota...

brzoza 

Model Opla : Astra Y20DTH

Punkty zdobyte: 41
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 10:08   

Cytat:
Witam, kto mi może napisać jak się wymienia uszczelniacze wału korbowego. Zafira 2,0 16V DI.

Jezeli trzeba pisać !! Jak . To ja ci osobiście radze jechać do serwisu !! Nie ASO tylko mechanika!! Bo po pierwsze musisz mieć odpowiedni klucz nie z Praktikera :!: Poza tym odpowiednia blokadę do koła pasowego!! . A z ta śruba to nawet mechanicy jeżdżą do wulkanizatora by to odkręcić!! Tam jezeli dobrze pamietam jest przykręcane zaznaczam -przykręcane 150 Nm . A co dopiero z odkręceniem pewnie 300 potrzebne . Na ten temat to pewnie kol. zibi z forum wie ile tam potrzeba :!: Więc porównaj sily na zamiary :lol: Koszt nie wielki ,ostatnio ktoś mi pokazywał faktorę za robotę 89 zł zimering 30zl. i po klopocie :wesoly:

Odpowiedz do tematu