Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Vectra 1,6i SZR - gaśnie na benzynie
Autor Wiadomość
szumi777
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lip 21, 2007 19:32   Vectra 1,6i SZR - gaśnie na benzynie

Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów.
Zdecydowałem sie zadać to pytanie mimo długiego czytania podobnych postów.
Mój problem jest następujący:
Posiagdam Opla Vectrę 1,6 SZR 8V zagazowana od pażdziernika ubiegłego roku. W zasadzie do działania instalacji gazowej nie mam większych zastrzeżeń prócz jednego. Samochód od samedo początku dławi mi sie i szarpie na benzynie. Podam szczegółowy opis:
-zapalajac zimny silnik (na ssaniu) temp. powietrza poniżej 10 stopni C stopni wszystko ok
-zapalajac ciepły silnik temp. powietrza powyżej 10 stopni C nie mogę ruszyc na benzynie, auto sie dławi i jakby chciało przeskoczyć juz na gaz (przegazujac go na biegu jałowym na gazie juz ok) Nadmieniam że po zdjeciu klemy na kilka minut objawy nie ustępują.
Instalacja z mikroukładem Bingo M na gwarancji.
Pytanie do fachowców - co począć? Od czego zacząć naprawę bo juz sam nie wiem a nie mam zamiaru nabijać portfeli kolejnym "fachowcom" w warsztatach.
Ostatnio zmieniony przez szumi777 Nie Lip 22, 2007 09:43, w całości zmieniany 1 raz  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
ja37 
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 GSI
Zaproszone osoby: 6
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 08:24   

Nie "zdławili" ci czasem dolotu gazownicy?
Niekiedy kiepski gazownik, jak nie może dać sobie rady, to dławi dolot i na gazie auto jakoś chodzi.

szumi777
[Usunięty]

Wysłany: Nie Lip 22, 2007 09:23   

Chodzi o dolot powietrza? Jeżeli tak to faktycznie jest zapchany pianką do uszczelniania a tuż na filtrem mam dziurę wyłamana w plastiku ( amatorka). Na gazie idzie idealnie pali od 8,5 w trasie do 10 w mieście.
Na benzynie pracuje różnie jek trochę pojeżdżę to jest jako tako. Jak wyjąłem bezpieczniki z instalacji to silnik podniósł obroty do 1400/min. Po włożeniu znowu spadłyna 700/min. Sam nie wiem co o tym sądzić. Czy może to być wina sterownika inst. gazowej?

[ Dodano: Sro Lip 25, 2007 12:03 ]
Czy sądzicie że wine może ponosić sterownik instalacji gazowej?
Ostatnio zmieniony przez szumi777 Nie Lip 22, 2007 09:24, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu