Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Wariuje centralny zamek!!!!!Otwiera sie sam!!!
Autor Wiadomość
gazda1981 
Spain is different

Model Opla : ASTRA II 1,6 16V
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 11:27   Wariuje centralny zamek!!!!!Otwiera sie sam!!!

Po krotce opisze problem jaki mam, moze sie to wydawac dziwne i bezsensowne ale prawdziwe!!A wiec moj OPEL ATRA II 1999 rocznik, 1.6 16V zglupial, a mianowicie centralny zamek otwierany pilotem: OTWIERA SIE SAM!!!!!! I wcale nie jestem roztrzepany i nie zostawiam go otwartego, za 1 razem kiedy zastalem samochod otwarty tak pomyslalem (no tak zostawilem go otwartego, jestem rozje.... :D )) no ale za po 3 razie zaczalem sie zastanawiam co jest grane: specjlanie go zamknalem i spogladalem na niego 2 dni (jest zaparkowany na ulicy), no i oczywiscie sie otwarl sam po 1 dniu!!
Moje pytanko: czy jest mozliwe ze ktos ma podobny pilot i przypadkowo otwiera dwa samochody??przestawilem go w inne miejsce zeby to zobaczyc, czy jest mozliwe ze jakies zaklocenia systemow informatycznych, intenetu czy czegokolwiek (byl zaparkowany obok banku) sa wstanie uruchomic centralny zamek??Czy da sie odlaczyc otwieranie pilotem???Prosze o porady
Ostatnio zmieniony przez zibi Sob Lis 17, 2007 20:14, w całości zmieniany 1 raz  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
GrzegorzQ 

Model Opla : Zafira 2.0 DTH
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 12:10   Re: Pomocy pilne!!Wariuje centralny zamek!!!!!Otwiera sie sa

gazda1981 napisał/a:

Moje pytanko: czy jest mozliwe ze ktos ma podobny pilot i przypadkowo otwiera dwa samochody??

Teoretycznie nie, zmienne kody itp

Ale z kolegą służbowe Corollki otwieraliśmy sobie wzajemnie.
Ubaw był jak na sygnał z pilota jeden samochód się zamykał a drugi otwierał, i tak na przemian.

Pomogło przekodowanie pilota w ASO.

nemo23 
faster

Model Opla : astra I
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 16:09   

moze poprostu lekko zlalpal swira od temperatury :) albo faktycznie ktos operuje pilotem i mozliwe ze dziala:)

Mar 

Model Opla : Astra 2.0 DTL
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 16:21   

Jasne ze to mozliwe , jak najbardziej. Kody wytwarzane sa losowo - sam znam kilka przypadkow otwierania 2 samochodow jednym pilotem :) .

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
gazda1981 
Spain is different

Model Opla : ASTRA II 1,6 16V
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 16:22   

Mieszkam na poludniu Hiszpanii, tak zimno nie jest znowu, ale fakt zrobilo sie chlodno (min 7 st w nocy w plusie), dzwonilem do Opla, powiedzieli zeby odlaczyc akumulator na pare godzin, wtedy sie system rozkoduje, i jak podlaczysz akumulator na nowo, to przeprogramuje sie i ustawi na inna czestotliwosc, w ostatecnzosci powiedziele ze jak sie bedzie powtarzac sytuacja odlacza sterowanie pilotem i pozostanie sam centralny zamek. Powiedzili ze nie pierwszy jestem co dzwoni z tym problemem, w pierwszych Oplach te systemy byly bardzo czule i reaguja na wiele zaklocen (pytali o rok produkcji), zaparkowany byl na przeciw banku i mozliwe za nawet zachodzila jakies interferencje, rownie dobrze Internet bezprzwodowy i inne duperele, poprostu te roczniki tak maja kodowanie czestotliwosci jest z roku 99 (przez 9 lat postep poszedl pojawilo sie wiecej marek wiecej samochodow, wiec prawdopodob interferencji wzroslo), doradzili poczekac, a jak sie bedzie powtarzac to zalecaja definitywne odlaczenie systemu, bo powiedzieli ze przekodyfikowanie sie nie oplaca w tak starym aucie :( :( :( :( :(

GrzECHO 
ChEMIK

Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 16:26   

W corsie mialem ten sam patent jak sie akumulator rozladowywal. W zeszlym roku przyszly mrozy, aku byl stary i jak ledwo zipal to otwieral centralny... Nie wiem czy to jest jakies zabezpieczenie, ale tak sie wlasnie dzialo. Po wymianie akumulatora do tej pory sytuacja nie powtorzyla sie.

Mario 999 
Mario 999

Model Opla : astra G combi
Wysłany: Sob Lis 17, 2007 17:38   

Tak jak kolega wyżej podpowiada najprawdopodobnie akumulator już siada. Spotakałem się już z tym problemem w astrze. Centralny zamykał by za chwilkę otworzyć. Podładuj akumulator i zobacz jaki będzie efekt.

Odpowiedz do tematu