Po krotce opisze problem jaki mam, moze sie to wydawac dziwne i bezsensowne ale prawdziwe!!A wiec moj OPEL ATRA II 1999 rocznik, 1.6 16V zglupial, a mianowicie centralny zamek otwierany pilotem: OTWIERA SIE SAM!!!!!! I wcale nie jestem roztrzepany i nie zostawiam go otwartego, za 1 razem kiedy zastalem samochod otwarty tak pomyslalem (no tak zostawilem go otwartego, jestem rozje.... )) no ale za po 3 razie zaczalem sie zastanawiam co jest grane: specjlanie go zamknalem i spogladalem na niego 2 dni (jest zaparkowany na ulicy), no i oczywiscie sie otwarl sam po 1 dniu!!
Moje pytanko: czy jest mozliwe ze ktos ma podobny pilot i przypadkowo otwiera dwa samochody??przestawilem go w inne miejsce zeby to zobaczyc, czy jest mozliwe ze jakies zaklocenia systemow informatycznych, intenetu czy czegokolwiek (byl zaparkowany obok banku) sa wstanie uruchomic centralny zamek??Czy da sie odlaczyc otwieranie pilotem???Prosze o porady
Ostatnio zmieniony przez zibi Sob Lis 17, 2007 20:14, w całości zmieniany 1 raz
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
GrzegorzQ Model Opla : Zafira 2.0 DTH
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 12:10 Re: Pomocy pilne!!Wariuje centralny zamek!!!!!Otwiera sie sa
gazda1981 napisał/a:
Moje pytanko: czy jest mozliwe ze ktos ma podobny pilot i przypadkowo otwiera dwa samochody??
Teoretycznie nie, zmienne kody itp
Ale z kolegą służbowe Corollki otwieraliśmy sobie wzajemnie.
Ubaw był jak na sygnał z pilota jeden samochód się zamykał a drugi otwierał, i tak na przemian.
Model Opla : ASTRA II 1,6 16V
Wiek: 27 Dołączył: 21 Cze 2007 Posty: 25 Skąd: Granada - Hiszpania
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 16:22
Mieszkam na poludniu Hiszpanii, tak zimno nie jest znowu, ale fakt zrobilo sie chlodno (min 7 st w nocy w plusie), dzwonilem do Opla, powiedzieli zeby odlaczyc akumulator na pare godzin, wtedy sie system rozkoduje, i jak podlaczysz akumulator na nowo, to przeprogramuje sie i ustawi na inna czestotliwosc, w ostatecnzosci powiedziele ze jak sie bedzie powtarzac sytuacja odlacza sterowanie pilotem i pozostanie sam centralny zamek. Powiedzili ze nie pierwszy jestem co dzwoni z tym problemem, w pierwszych Oplach te systemy byly bardzo czule i reaguja na wiele zaklocen (pytali o rok produkcji), zaparkowany byl na przeciw banku i mozliwe za nawet zachodzila jakies interferencje, rownie dobrze Internet bezprzwodowy i inne duperele, poprostu te roczniki tak maja kodowanie czestotliwosci jest z roku 99 (przez 9 lat postep poszedl pojawilo sie wiecej marek wiecej samochodow, wiec prawdopodob interferencji wzroslo), doradzili poczekac, a jak sie bedzie powtarzac to zalecaja definitywne odlaczenie systemu, bo powiedzieli ze przekodyfikowanie sie nie oplaca w tak starym aucie
Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 16:26
W corsie mialem ten sam patent jak sie akumulator rozladowywal. W zeszlym roku przyszly mrozy, aku byl stary i jak ledwo zipal to otwieral centralny... Nie wiem czy to jest jakies zabezpieczenie, ale tak sie wlasnie dzialo. Po wymianie akumulatora do tej pory sytuacja nie powtorzyla sie.
Model Opla : astra G combi
Wysłany: Sob Lis 17, 2007 17:38
Tak jak kolega wyżej podpowiada najprawdopodobnie akumulator już siada. Spotakałem się już z tym problemem w astrze. Centralny zamykał by za chwilkę otworzyć. Podładuj akumulator i zobacz jaki będzie efekt.