Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
warszawa -
Autor Wiadomość
tomeki
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lip 02, 2007 22:32   warszawa -

witam

polecam warsztat w Warszawie, ul budki szczęsliwickiej, okolice Mercedesa Al. Jerozolimskich, 2 min od tego giganta

zakład robi tylko ople, dość solidnie, szybko tanio no i bez naciągania klienta,

namiary - pan Bartek 604 91 21 21

polecam
pozdr tomek

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
termit
[Usunięty]

Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 11:31   

polecam warsztat przy ulicy lubelskiej 16, kompleks warsztatowy firma jackpol.
jezeli chodzi o ople zrobia wszystko!!

Jarek
[Usunięty]

Wysłany: Czw Paź 04, 2007 21:56   

Polecam warsztat w Warszawie, ul Budki Szczęsliwickiej naprawde trudno uwierzyć ze takie warszataty jeszcze istnieją i to w Warszawie.
Bardzo fachowa obsługa no i tanio.
Polecam

herson 
Pomocnik pomocnika

Model Opla : Nissan Almera 2,2 DI
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 23:28   

Jarek napisał/a:
Polecam warsztat w Warszawie, ul Budki Szczęsliwickiej naprawde trudno uwierzyć ze takie warszataty jeszcze istnieją i to w Warszawie.
Polecam

Dla uściślenia to http://www.autoremar.pl/ specjalizacja OPEL ( miło wiedziec ), jeszcze nie skorzystałem i mam nadzieję,że to prędko nie nastąpi, a jeżeli już to mam nadzieję byc mile zaskoczony ceną i wielce zaskoczony jakością ( o co w dzisiejszych czasach coraz trudniej )

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
stefdeath 

Model Opla : leon tdi / astra dti :)
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 22:39   

herson napisał/a:
Jarek napisał/a:
Polecam

Dla uściślenia to http://www.autoremar.pl/ specjalizacja OPEL ( miło wiedziec ), jeszcze nie skorzystałem i mam nadzieję,że to prędko nie nastąpi, a jeżeli już to mam nadzieję byc mile zaskoczony ceną i wielce zaskoczony jakością ( o co w dzisiejszych czasach coraz trudniej )

Też polecam autoremar.Ja jeżdżę tylko do nich ze swoją asią na przeglądy. Jeśli chodzi o ceny to nie mam porównania bo nigdzie indziej w warszawie nie byłem ale na pewno nie ma zdzierstwa:) na pewno znają się na opelkach i jak na razie nie mam żadnych zastrzeżeń.

kicek 

Model Opla : VB 1.8
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 21:25   Auto Remar -super

Szczerze polecam ten warsztat. Sympatyczni FACHOWCY bez ściemniania i lania wody.
SUPER:)

AM 
panzerwagen opel

Model Opla : Astra G, Corsa B
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 10:25   

Co do AutoRemaru. No cóż nie mam aż tak dobrej opinii. Tam jest dwóch właścicieli.
Ojciec i syn. Z synem idzie się jeszcze dogadać. Ale mili są tylko na początku i jak nie trzeba dużo się wykazać (czytaj: zwykły łatwy przeglądzik). Jak są schody albo masz jakieś konkretne życzenia to olewają klienta. Zamontują części klienta ale kręcą nosem i mówią że badziew albo kradzione itp. Kupiłem nówkę sprzęgło SACHS na Allegro i jak powiedziałem za ile to pan starszy stwierdził że od złodzieja.. On by mi policzył 150 zł więcej pewnie.
Zamontowali w końcu.
W starym silniku olej wyciekał. Zmienili uszczelkę pod głowicą (podobno). Głowicy oczywiście nie zeszlifowali (inni mechanicy mówią że przy wymianie uszczelki szlif jest ZAWSZE obowiązkowy). Wymienili też simmering na wale przy skrzyni.
Wydałem nie powiem już ile u nich i traktowali mnie jak natręta :evil:
Bo to tylko corsa ? Ja też jestem klientem - mam kasę panowie !
Oczywiście silnik po 3 tygodniach zaczął przeciekać znowu.
Się wkurzyłem, kupiłem nowy silnik (przy okazji mocniejszy). Panowie w podwarszawskiej miejscowości wzięli stary motor w rozliczeniu, przełożyli mi nowy na miejscu.
Autoremar :
1. Dobrze zrobią jak jest prosto
2. Podjedziesz corsą i coś w dodatku kumasz z mechaniki - oleją Cię (szkoda nerwów)
3. Jak już koniecznie u nich to tylko u młodszego (p. Bartek chyba) Staruszek to już mega-olewa
4. Ceny - w porównaniu do ASO jest tanio, średnio dokładnie i z dużą łaską.
5. Babki mają lepiej - koleżanka tam jeździ i skaczą wokół niej na palcach (nie zna się w ogóle - może dlatego) :wink:
6. Nerwowi się robią jak chcecie być przy naprawie - mówią że będziecie tylko przeszkadzać. I żartują że jak klient patrzy to usługa+50%
Sami zdecydujcie.

Ja mam teraz mechanika (nie specjalizuje się w jakiejś marce) do którego jadę, mówi mi co nie tak jest. Mówi że może części za tyle i tyle załatwić. Ja sprawdzam czy nie dorwę taniej na allegro. I umawiam się na montaż/naprawę jak mam części albo on je ściągnie to umawiam się znowu, naprawia na miejscu (na oczach klienta). Poza tym jak części jego to zwykle ma rabat w hurtowni i dzielimy się nim 50/50 ! Tak powinno być :wesoly:
Ostatnio zmieniony przez AM Nie Mar 09, 2008 18:30, w całości zmieniany 1 raz  

makarafuka 
makarafuka

Model Opla : Astra II G Kombi, 1,7 DTI
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 01:04   Budki omijam już...

bo:

a) to wcale nieprawda, że laski mają lepiej - starszy Pan drwiny miał mało zabawne, zapominając, że mam mózg, nie jestem tylko mechanikiem. Z kojarzeniem faktów wszystko u mnie OK

b) potwierdzam to o częściach - jak ktoś przyjeżdża ze swoją częścią to ma przechlapane! czuje się jak ostatni sknera i debil po wszystkich ich tekstach

c) jak masz tam dłużej zostać w porze zimowo-jesiennej weź sobie normalnie termos, koc itp. bo ZAWSZE mają WŁAŚNIE awarię ogrzewania w poczekalni

d) wkurzyłam się, bo mi ostatnio pasek klinowy zniszczyli!

ale tanio względnie mają...

Ach! nie ma to jak ASO w Człuchowie! jadę tam (przy okazji odwiedzam rodzinę) ze wszystkimi większymi rzeczami. To jest serwis! Szczęka opada...

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
Niedźwiedź 
Anka

Model Opla : corsa zwana MrC
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 15:33   

makarafuka, prosze wrócić do tematu :)
A tematem jest opinia wydana konkretnemu warszatowi/mechanikowi/ASo a nie ogólne opinie na temat obsługi.
Taki post proponuję założyć w "Na każdy temat" i na pewno znajdą się chętni do dyskusji :)

"...moje życie będzie miało taki sens, jaki ja sama mu nadam..." (Paulo Coelho - Piąta góra)

AM 
panzerwagen opel

Model Opla : Astra G, Corsa B
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 17:45   

To ustaliliśmy że Autoremar raczej na nie :evil:
Ja mogę polecić swojego mechanika z Warszawy.

Firma MiK Serwis ul. Tatarska :lol:
Od ul. Obozowej w Ostroroga i potem w Tatarską. Jest tam teren przemysłowy [m. in jest MPO ;) ] Skręca się w zieloną bramę -jak zamknięta to jest drugi wjazd - trochę wcześniej -w stronę Ostroroga.
Nie specjalizują się w konkretnej marce. Ceny bardzo atrakcyjne. Najlepiej najpierw zadzwonić i powiedzieć co do wymiany. Powiedzą ile mniej więcej wyniesie koszt części i robocizny. Jak nie wiemy co nawaliło to jedziemy do nich na diagnozę. Mówią co zepsute i ew. co do wymiany.
Albo sami zdobywamy część i przyjeżdżamy na montaż (można oszczędzić zdobywając część na allegro), albo sprawdzają ile taka stoi w hurtowni (mają zwykle zniżkę 30% i jak u nich montujemy to dzielą się tą zniżką z klientem - czyli 15% taniej). Umawiamy się na montaż na konkretny termin.
Oczywiście można być przy montażu (chyba że to remont silnika). Nawet trzeba - małe naprawy lub wymiany części robią na poczekaniu. Wygląda to imponująco. Do samochodu zabiera się od razu 2-3 mechaników. Montaż jest na oczach klienta. Bardzo szybko i sprawnie :) Aż miło popatrzeć. Potem jazda testowa po placu. Jak jest OK płacimy. Jeśli nie naprawią oddają kasę za robociznę :mrgreen:
Nie wstawiają lipy i nie robią napraw byle tylko wyjechać za bramę. Byłem świadkiem jak klient przyjechał Passatem klocki zmienić. Wzięli na podnośnik, zdjęli koła. Okazało się że tarcze są na szmelc. Klient chciał mimo to tylko nowe klocki włożyć. Odmówili. Powiedzieli że się na to nie piszą. Nic od niego nie wzięli, napisali na kartce jakie ma tarcze kupić i wtedy do nich przyjechać to zrobią :!: Rzadko spotykana uczciwość :]

Przypominam namiary:
"MiK Serwis" (od imion właścicieli: pan Mietek i pan Karol - pan Karol mi się wydaje że jest tam najlepszym mechanikiem)
Ul. Tatarska 2/4 - dojazd od Ostroroga, lub od Powązkowskiej
telefony:
022 498 43 60
p. Mietek 0 - 502 540 634
p. Karol 0 - 508 375 141
Ostatnio zmieniony przez AM Sob Mar 29, 2008 15:48, w całości zmieniany 5 razy  

Odpowiedz do tematu