|
|
|
|
Przesunięty przez: voodoo Czw Kwi 23, 2009 08:24 |
|
| Autor |
Wiadomość |
arek_vectra [Twój profil został usunięty!]
|
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 14:36
|
|
|
Wiem, że kilka osób już wypowiadało swoje krytyczne opinie na temat tego ASO, ale
ja również chciałbym się podzielić moim negatywnym doświadczeniem odnośnie serwisu Auto-Żoliborz na Rudnickiego w Warszawie:
* nieterminowi (mimo wcześniejszych uzgodnień z wyprzedzeniem nie
rozpoczynają prac na czas, trwają one o wiele dłużej niż obiecywali)
* leniwi (auto oddane na prostą diagnostykę stało cały dzień
nietknięte, a ja się rozbijałem po mieście komunikacją, po czym po
powrocie z pracy zabrałem samochód z serwisu nie zdiagnozowany, ba!
nietknięty w ogóle palcem!)
* oszukują na fakturze (przy przeglądzie okresowym nie wymieniali
oleju, bo był zmieniony wcześniej, a mimo to na fakturze pojawiły
się pozycje "Filtr oleju" i "Uszczelka filtra", gdybym nie
zareagował, to bym zapłacił ekstra)
* klika osób na forach już pisało, że zaraz po przeglądzie,
wystąpiła u niego usterka samochodu; ja przerobiłem to samo -
dosłownie dwa dni po przeglądzie okresowym wystąpiła awaria (wcześniej
nie bylo żadnych problemów, auto jest ledwo po gwarancji - 2,5
roku); bardzo podejrzane
* na wszelkie próby zwrócenia uwagi reagują grubiańsko i
opryskliwie.
Omijajcie ten serwis z daleka w trosce o swoje zdrowie, auto i
portfel!
PS. Po zabraniu auta z całodziennego postoju w AŻ, przejechałem nim do seriwsu przy ul. Hery. Auto naprawili w 2,5 h (alternator). Koszty znośne. O jakości naprawy przekonam się z czasem (dam znać). |
| Ostatnio zmieniony przez arek_vectra Czw Sty 14, 2010 14:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
holcu
Naczelny Wódz :)

Model Opla : Opel24.com
Zaproszone osoby: 15022
LPG: Nie
|
Adsense :
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
tk
tk
Model Opla : Meriva Cosmo 1.7 cdti 2004
LPG: nie
|
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 21:45
|
|
|
| Ja się dziwię jak można serwisować samochód po gwarancji w ASO - biorą jak za zboże. Proste czynności serwisowe zrobi każdy mechanik, a specjalistyczne to są nieautoryzowane warsztaty opla, ja korzystam z autoremar budki szczęśliwickie i co najważniejsze specjalizują się w oplach. A to ważne mój mechanik by pół opla rozkręcił, a i tak do niczego by nie doszedł, a tam po prostu wiedzą. Ja też nieopatrznie skorzystałem raz z aso, i to co piszę kolega, nie spieszy się im, człowiek tuła się komunikacją, jakość pracy mierna, tłum ludzi z gwarancji, a ceny kosmos, aż mnie jeszcze ciarki przechodzą. |
|
|
|
 |
|
holcu

|
Adsense :
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
MICHDRU

Model Opla : Astra F/ kb - 1.6 16v
LPG: NIE
Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 50 Skąd: W-WA / Giżycko Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 23:43
|
|
|
| Przemo6435 napisał/a: | Witam
Ja naprzykład już drugi samochód serwisuje w http://www.autoparts.com.pl/
Robią daewoo i ople jeżdże do nich ale na Kotsica
Można u nich kupić część ale także można mieć swoje
Dają też kartę z 5% zniżką mimo że mają naprawde niskie ceny |
Potwierdzam i polecam!!!!
Byłem tam we wtorek - Dziś mogę z czystym sumieniem polecić!!!
Mieszkam na Tarchominie-Parę razy byłem w "Oplu" przy Modlińskiej...
Nie ma porównania!!!
Polecam AUTOPARTS Przy Kotsica
[ Dodano: Czw Sty 28, 2010 23:47 ]
PS: Ponawiam zapytanie o Warsztat specjalizujący się w klimatyzacji w Warszawie.
Czy komuś coś przychodzi do głowy??? Warszawa lub okolice???
Chodzi o porządne sprawdzenie układu klimatyzacji, a nie o takie poświecenie żaróweczką UV na zaworki od klimy i stwierdzenie, że wszystko jest ok, a po 3 tygodniach znowu nie mam gazu w klimie
Poprawiłem "regulamin 3,1"/ andrzej_m55 |
| Ostatnio zmieniony przez andrzej_m55 Pon Lut 08, 2010 09:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
holcu

|
Adsense :
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
mandarynka
Model Opla : Astra II
Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 2 Skąd: Piaseczno Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 18:41
|
|
|
No właśnie. Gdzie w Warszawie a w zasadzie jej południowej części, Piasecznie albo okolicach, można przejrzeć klimatyzacje? Opla zakupiona na początku roku bez działającej klimatyzacji, a teraz z by się przydało, żeby działała.
Chodzi o sprawdzenie czy działa, odgrzybienie i nabicie. No i oczywiście jakby coś było nie tak, to tanią naprawę. |
|
|
|
 |
|
Fantaziro

Model Opla : [*] Astra III GTC Z13DTH [*]
Wiek: 20 Dołączył: 30 Gru 2009 Posty: 49 Skąd: Warszawa Punkty zdobyte: 2
|
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 13:17
|
|
|
Mogę również polecić opel serwis w Kobyłce (tel -501063673)
Właśnie wracam. Byłem odblokować komputer w mojej Astrze i gdyby nie małe nie przyjemności podczas drogi dojazdowej (jakiś pajac chciał połasić się na mój samochód) to byłbym wniebowzięty.
Jeździłem z tym po innych warsztatach i nikt mi tego nie zrobił, a tutaj cyk pyk w 10 min gotowe.
Planuje tam wstawić samochód na montaż kamerki cofania jakoś po świętach to wypowiem się także w tej sprawie |
|
|
|
 |
Pawel1924

Model Opla : ASTRA II 1,7 DTI
LPG: nie
Wiek: 22 Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 209 Skąd: Marki Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 14:41
|
|
|
Witam, może ktoś polecić mi warsztat gdzie serwisują klimę... (w okolicy MAREK)
Jakiś czas temu napełniłem ją (maszyna wykazała że jest szczelna) i po paru dniach przestała działać (jednak była nieszczelna )
Tam gdzie napełnili powiedzieli że widocznie rozszczelniła się po napełnieniu.
Pojechałem na sprawdzanie szczelności okazało się że, ucieka ciśnienie spod zaworka na osuszaczu.
Wymieniłem cały osuszacz i zaworek.
Teraz chciał bym jechać gdzieś gdzie jak nabije klimę a ona po 3 dniach przestanie działać to niech dadzą jakąś gwarancję, a nie że znowu maszyna wykaże że szczelne a będzie inaczej. |
|
|
|
 |
vodka40
Model Opla : Astra G 1.7 DTI '03
Dołączył: 24 Kwi 2009 Posty: 11 Skąd: Warszawa Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 21:50
|
|
|
| Pawel1924 napisał/a: | Witam, może ktoś polecić mi warsztat gdzie serwisują klimę... (w okolicy MAREK)
Jakiś czas temu napełniłem ją (maszyna wykazała że jest szczelna) i po paru dniach przestała działać (jednak była nieszczelna )
Pojechałem na sprawdzanie szczelności okazało się że, ucieka ciśnienie spod zaworka na osuszaczu.
Teraz chciał bym jechać gdzieś gdzie jak nabije klimę a ona po 3 dniach przestanie działać to niech dadzą jakąś gwarancję, a nie że znowu maszyna wykaże że szczelne a będzie inaczej. |
Hej,
Jeśli zależy Ci na tym, aby zrobić dobrze klimę (i nie tylko) to polecam Ci człowieka u którego sam serwisuję swojego Asterixa, a i niektórzy moi koledzy oddają swoje auta w jego ręce. Znajduje się w Warszawie całkiem niedaleko Marek, mianowicie na ulicy Ostródzkiej 182 i na imię ma Sebastian. Generalnie jesli cokolwiek się by działo z autem po wizycie to nie ma żadnego problemu aby to poprawić.
Jedyny problem to koniecznośc umawiania się z wyprzedzeniem, bo bliskie terminy to ma zwykle zajęte. Telefon: 513-133-002.
Pozdrawiam,
Andrzej |
|
|
|
 |
nowy72
nowy72
Model Opla : omega B caravan
Punkty zdobyte: 15
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 00:03
|
|
|
| Pawel1924 napisał/a: | Witam, może ktoś polecić mi warsztat gdzie serwisują klimę... (w okolicy MAREK)
Ze słyszenia jest dobry podobno warsztat w Ząbkach ul.Batorego 16. |
|
|
|
 |
opc222
|
Wysłany: Nie Maj 30, 2010 22:39
|
|
|
| mandarynka napisał/a: | No właśnie. Gdzie w Warszawie a w zasadzie jej południowej części, Piasecznie albo okolicach, można przejrzeć klimatyzacje? Opla zakupiona na początku roku bez działającej klimatyzacji, a teraz z by się przydało, żeby działała.
Chodzi o sprawdzenie czy działa, odgrzybienie i nabicie. No i oczywiście jakby coś było nie tak, to tanią naprawę. |
Ja znalazłem warsztat na mokotowie ul.Podbipiety, w marcu wymieniałem u nich opony,teraz nabili mi klime w Astrze,ogólnie mogę ich polecić |
|
|
|
 |
|
|
|
| |