Model Opla : ASTRA II 1,6 16V
Wiek: 27 Dołączył: 21 Cze 2007 Posty: 25 Skąd: Granada - Hiszpania
Wysłany: Czw Paź 11, 2007 12:14
jednak to Opony byly, wczoraj robilem przeglad i zalecili definitywnie wymiane, zamienilem tyl na przod bo byly niezjechane, i drgania sie troche uspokoily,diagnostyka ukladu kierowniczego nie wykazala zadnych uchybien, poprostu musze wymienic opony i dotego czasu nie popi... tyle po autostradach
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 12:12
Też miałem takie drgania kierownicy, koła wyważone, zmieniłem opony przedniej osi, lecz niewiele to pomogło. Gość od opon twierdził, że od opon tylnej osi nie może się tak dziać. Ale po wymianie opon tylnej osi drgania zniknęły jak ręką odjął.:D Poprzednio miałem opony Fierstone - nie polecam tych opon, no chyba że do taczki
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
martin82-25 [Usunięty]
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 19:46
Witam.
Przy 120 czy przy 20 nie ma roznicy poprostu przy wiekszej predkosci inaczej sie odczuwa.
Prawdopodobnie ze asfalt po ktorym sie poruszasz jest krzywy:-)Zarty zartami ale przejdzmy do odpowiedzi.
Jest kilka:
1 - opony
2- drazek lub koncowka
3- wywazenie kol
4- zbieznosc
5 - amortyzacja
6 - wszystko razem( auto zostalo udezone i dobrze poskladane i sprzedane, pozostaly niedociagniecia zawieszenia i przewaznie auto ktore przekraczajac 100km/h dziwnie sie zachowuje mialy wizyte w takzwanym garazu:-)Mam nadzieje ze jakos pomoglem i ze inni beda mogli skorzystac z pomocy.
Pozdrawiam
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 19:55 odpowiedz jest prosta ....
WItam, co prawda mam astra tylko tydzien ale odpowiedz jest prosta, do czego kola sa przymocowane?? do sworznia, wjedz sobie na jakis kanak i niech ktos Ci porusza kierownica a Ty posprawdzaj swoznie!!
Ja dokladnie to samo mialem i juz wymienilem, koszt wymiany 180zl i super przy 160 ani nie drgnie
wiec odpowiedz drogi kolego brzmi: NA 100% sworznie
Pozdrawiam