Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: szeryf
Pią Lut 08, 2008 10:39
Woda w omedze i niemieckie oprogramowanie!!!!!!!!!
Autor Wiadomość
gizmo788 

Model Opla : Omega B
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 10:27   Woda w omedze i niemieckie oprogramowanie!!!!!!!!!

Witam mam omege b z 94 roku w sedanie i mam duży wodny problem oraz mniejszy problem z wyświetlaczem komputera a może dokładnie tym co jest napisane po niemiecku.

Pomocy pojawiła mi się woda i to duże ilości na podłodze za kierowcą na miejscu gdzie pasażer tylnej kanapy trzyma nogi oraz trochę wody na miejscu obok też z tyłu. Pomóżcie mi i podpowiedzcie czym to jest spowodowane. Oglądałem podłogę od spodu i wydaje się że jest zdrowa chyba że czegoś nie zauważyłem ale nie sądzę. A kolejny program to język niemiecki w komputerze. Wyświetlają mi sie dwa komunikaty oraz kontrolka "check". Te komunikaty to "waschwass stand" nie jest pewien co do słowa waschwass czy to jest dokładna pisownia bo prze środek tego słowa przechodzi mi linia nie wyświetlanych kwadracików a drugi komunikat to "abblend rucklich" doszedłem do tego że chodzi o tylne światła ale nie wiem o co dokładnie bo wszystkie mi działają. Proszę pomóżcie!!!!!!!

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
regemen 
regemen

Model Opla : vectra A 2,0 +gaz
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 14:02   

Odnośnie niemieckiego to da się do tego przyzwyczaić,też mam po niemiecku tylko w vectrze.Aco do wody to sprawdż czy nie masz zapchanych kanałó odpływowych pod maską(kumpel miał paprochów napchane i też po deszczu mu leciało),chyba że nagrzewnica ci puściła to inna sprawa...

nowy72 
nowy72

Model Opla : omega B caravan
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 14:24   

Witam co do komunikatów to chodzi o uzupełnienie płynu do sprysków i o światła. Pozdro :wink:

gizmo788 

Wysłany: Pią Lut 08, 2008 21:13   

płynu dolałem i już jest ok a co do świateł to są sprawne a to cały czas mi się wyświetla i jeszcze jedno gdzie są te kanały odpływowe i dlaczego jeśli zapchane są pod maską to woda zbiera się z tyłu pojazdu a co do nagrzewnicy to też nie mam pojęcia jak to sprawdzić a i jeszcze jedno świeci mi się również na wyświetlaczu check czy chodzi to o jakiś problem z silnikiem. dzięki za odpowiedź i prosze o jeszcze kilka szczegółów

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
nowy72 
nowy72

Wysłany: Pią Lut 08, 2008 21:57   

Co do odpływów to otwórz maske i od strony kierowcy przy podszybiu , od strony pasażera to trza wyjąć filtr kabinowy i powinno go widać. Jeżeli pali ci się check to masz jakąś awarie , błąd . Sprawdz go. Pozdro. :wink:

lukas25 

Model Opla : kadett e & astra f
LPG: TAK
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 15:47   

witam czasem wywali komunikat gdy jest nieodpowiedniej mocy żarówka założona w lampie np diodowa lub mniejszej mocy. powodzenia

lukas_b 

Model Opla : omega 2.2 dti
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 04:40   

Kolego
mailem podobny przypadek
chodzi o przecieki do kabiny
tylko w FOCUSIE II
najezdzilem sie z tym do serwisu bardzo dlugo
mowili ze zle zamontowany przewod odplywowy klimatyzacji
bylem z tym 4 razy i partacze nie umieli tego naprawiac
po awanturach w ford polska bo samochod mial pol roku i salonowy byl
rozebrano go do zywej blachy
i jak sie okazalo bardzo prosta przyczyna
zle zamontowne korki plastikowe w otworach montazowych podwozia
lalo mi sie strumieniem z lewej i prawej strony
smrod w samochodzie jak cho.... .
samochod zostal rozebrany do golej podlogi siedzenia i wszystko ze srodka wyjete
i wtedy bylo widac gdzie leci.
korki te zostaly wyjete i jesce raz wlozone nowe i od spodu zamalowano takim specjalnym klejem ktory rozprwadza sie pedzlem lawkowcem
a moze wystarczy samo zabezpieczenie bitumiczne tych miejsc.
sprobuj moze to:)

WIELKIE POZDROWIENIA
DLA
SERWISU
FORD NOVA LUBLIN
PARTACZE A DO TEGO NIEMILI....
NIE POLECAM CHAMSTWO PO PROSTU...

gizmo788 

Wysłany: Nie Lut 10, 2008 20:34   

Dzięki wszystkim za podpowiedzi bardzo pomogły szczególnie jeśli chodzi o komunikaty na komputerze za to teraz wyskoczył mi nowy komunikat po wymianie hamulców z przodu (klocki tarcze czujniki) brems beled lub coś takiego w słowniku jest napisane hamulce ożywić ale nie mam pojęcia o co chodzi. Wiem że mam do wymiany też pełne hamulce z tyłu tylko nie wiem czy to chodzi o nie bo wcześniej ten komunikat nie wyskakiwał. Powiedzcie mi jescze czy można wprowadzić język polski do komputera czy jedynym wyjściem jest angielski. I czy może ktoś wie gdzie moge kupić nie typowe części do omegi chodzi tu głównie o korbke i pokrętło do dachu. Dach jest elektrycznie otwierany i wystaje mi z sufitu dzyndzel a nie moge dostać nigdzie tego pokrętełka łącznie z allegro. Pozdrawiam

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
nowy72 
nowy72

Wysłany: Nie Lut 10, 2008 20:56   

Jeżeli chodzi o menu w j, polskim to chyba da się zrobić w omie tzw. " C ". Co do komunikatu to niewiem. Po wymianie powinien zniknąć , chyba , żę zle wpięte czujniki :?: Części szukaj na alegro u Borówki. On ma chyba największy szrot omeg w Polsce. Znajduje się w Parczewie- kierunek Lublin ( chyba ). Pozdro 8)

astra03 
astra03

Model Opla : astra 2 bertone
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 21:18   

pozdrawiam ludzi z Forda ja też ich nie lubię ale ja mogę ci zmienić menu nie po polsku bo w tym roczniku się nie da ale coś wybierzemy ( turecki angielski hiszpański .....) ja też mieszkam w Lublinie. a co do tycz z Forda to nie są złe chłopaki tylko majstry jakieś nie z naszej klatki haha

Odpowiedz do tematu