Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Wolne wtyczki czyli co do tego podłączyć
Autor Wiadomość
Tomcio-Paluszek
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 30, 2006 19:07   Wolne wtyczki czyli co do tego podłączyć

Z pewnością wielu właścicielom aut z niepełnym wyposażeniem przez głowę przeszła myśl czy niskim kosztem nie można wyposażyć swojego auta w brakujące dodatki.

W związku z tym mam pytanie co macie w swoich Omegach podłączone do tych wtyczek znajdujących się w środkowym tunelu.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
Bc30se
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 30, 2006 19:20   

To są wtyczki do obsługi przednich i tylnich szyb, ale to nie znaczy że masz kompletną instalacje, choć obecność tych kosteczek zaoszczedza Ci już wielu problemów.

Teraz tak, sprawdź w przednich drzwiach czy masz instalacje pod silniki, najprawdopodobniej nie masz, wtedy pamiętaj żeby zakupić szyby z instalacją.

Rozbierasz wtedy drzwi, roznitowujesz ręczny mechanizm i wnitowujesz silnik, instalacje puszczasz i sprawdzacz czy w kostach drzwi (te które są w harmonijkach) masz wszystkie piny. Jeśli nie masz to trzeba kłaść instalacje do kostki X1 i podciągać prąd pod bezpiecznik.

To samo z tylnimi szybami. Ja podłączałem u siebie tylko tylne szyby bo nie miałem, wszystko było oprócz tego że do silinków nie był doprowadzony prad, więc dodałem nowy bezpiecznik 30A i wpiąłem się do kostki X1 w jaki pin teraz nie pamiętam.. czytać trzeba schemat....

A propo, mam przyciski elektrycznych szyb przednich do sprzedania... TANIO

peper
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 30, 2006 23:36   

No ciekawe, czy tak we wszystkich była kładziona instalacja na zaś...
Ja u siebie mam 4x el szyby + wyłacznik od tylnych, coby dzieci nie otwierały, choć ja nadal wtedy mogę. Do tego przy skrzyni mam przycisk trybu zimowego. Więc to chyba stąd 2 kostki tam są...

Bc30se
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 30, 2006 23:54   

niestety sprawa jest tutaj nie do wyczajenia, różnie kładli. Czasami golas ma całą instalacje, a czasami wersja w miare wyposażona ma tylko instalacje pod to co ma... trzeba sprawdzać indywidualnie... a kostki są na prawy oraz na lewy przełącznik...

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
peper
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 31, 2006 00:45   

Dziwna polityka producenta...

red devil 
burgund red :)

Model Opla : Calibra C20NE:)V8:)
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 07:34   

Ano OPEL :) tak to już jest z opelkami :) Moja Calibra też była całkiem golutka, a instalacja do szybek, BC-ka, podgrzewanych foteli, i halogenów była założona :) Więc to różnie bywa z tym co jest w naszych autkach :) Ale generalnie cieszy mnie fakt że nie musiałem uczyć sie schematu elektrycznego mojego autka na pamięć :)

Tomcio-Paluszek
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 31, 2006 11:48   

Ja też mam instalację do halogenów i jeszcze jakieś wtyczki leżą pod tylną kanapą.

W ogóle moja Omega z wyposażenia to ma tylko elektryczne/podgrzewane lusterka i fotel kierowcy podnoszony elektrycznie. Śmiech na sali :lol:

peper
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 31, 2006 13:27   

Wtyczki pod tylna kanapą są do podłączenia grzanych foteli. Powinny być tez gdzieś kable dla przednich foteli.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
Odpowiedz do tematu