Przesunięty przez: szeryf Sro Lut 14, 2007 15:46 |
|
| Autor |
Wiadomość |
blowal
Po Prostu Łoś

Model Opla : AstraF HB x16sz i Tośka :D
Zaproszone osoby: 2
LPG: Tak
Wiek: 26 Dołączył: 05 Lip 2006 Posty: 1494 Skąd: Dobre Miasto
Punkty zdobyte: 6
|
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 12:43
|
|
|
koniec z |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
geralt102
1.6 16V x16xel

Model Opla : Astra G kombi
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2007 08:20
|
|
|
| rzeczywiści, napinacze w Oplu są połączone z poduszkami powietrznymi, niestety nie wiedziałem o tym kupując moją asterkę...(miałem przy napinaczu pasażera taką żółtą listewką i napinacz był krótszy), najlepsze, żę po diagnostyce okazało się, że oprócz strzelonego napinacza brakuje 3 poduszek...Polak mądry po szkodzie...ale sprzedawca okazał się uczciwy i zwrócił mi kasę za przywrócenie auta do stanu w jakim go powienienem kupić (4 poduszki).... |
|
|
|
 |
stefdeath

Model Opla : leon tdi / astra dti :)
Dołączył: 11 Lip 2006 Posty: 482 Skąd: Warszawa Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 20:10
|
|
|
| mógłby ktoś zapodać fotkę w którym miejscu szukać tego żółtego paska, który informuje że napinacz jest wystrzelony? |
|
|
|
 |
geralt102
1.6 16V x16xel

|
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 07:00
|
|
|
| stefdeath, jak napinacz jest wystrzelony to część, w której zapinasz pasy jest krótsza (nie wiem jak to się dokładnie nazywa) a żółty plastik wystaje obok miejsca, w które wpinasz pas bezpieczeństwa - jeśli dobrze pamiętam to po przeciwnej stronie czerwonego przycisku którym zwalniasz zaczep pasa bezpieczeństwa. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
[Przemo] [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 08:34
|
|
|
Ja ostatnio miałem przygodę ze swoim napinaczem
Chcialem wytrzepac siedzenia, w instrukcji wyczytalem, ze przed wyjeciem foteli koniecznie trzeba wlozyc zawleczke do napinaczow, ktora sie tam znajduje aby nie wystrzelily. Tak tez zrobilem. W polowie trzepania fotela pasazera napinacz wystrzelil Okazalo sie, ze podczas trzepania zawleczka wyleciala z powodu drgan. Gdy trzepalem drugi fotel wlozona zawleczke owinalem dodatkowo tasma izolacyjna. |
|
|
|
 |
stefdeath

Model Opla : leon tdi / astra dti :)
Dołączył: 11 Lip 2006 Posty: 482 Skąd: Warszawa Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 12:43
|
|
|
| geralt102 napisał/a: | | stefdeath, jak napinacz jest wystrzelony to część, w której zapinasz pasy jest krótsza (nie wiem jak to się dokładnie nazywa) a żółty plastik wystaje obok miejsca, w które wpinasz pas bezpieczeństwa - jeśli dobrze pamiętam to po przeciwnej stronie czerwonego przycisku którym zwalniasz zaczep pasa bezpieczeństwa. |
dzięki za info. Ale jeszcze pytanko -motyw w który wpina sie pasy jest krótszy u pasażera ale nie widze przy tym czerwonym przycisku nic żółtego ani pomarańczowego-możliwe jest że napinacz jest wytrzelony a to żółte ktoś poprostu wyjął żeby nie było widać? |
|
|
|
 |
geralt102
1.6 16V x16xel

|
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 12:56
|
|
|
| stefdeath napisał/a: | | motyw w który wpina sie pasy jest krótszy u pasażera ale nie widze przy tym czerwonym przycisku nic żółtego ani pomarańczowego-możliwe jest że napinacz jest wytrzelony a to żółte ktoś poprostu wyjął żeby nie było widać? |
stefdeath, to bardzo prawdopodobne, że ktoś poprostu odciął ten żółty pasek...jak masz wyraźnie krótszy napinacz (bo chyba tak to się fachowo nazywa) to znak że jest wystrzelony - ostrożnie sprawdź pod fotelem pasażera - tak wygląda sprawny napinacz http://moto.allegro.pl/it..._ii_zafira.html
a przy okazji czy świeci Ci sie stale kontrolka od poduszek - bo napinaze są połaczone z sytemem poduszek powietrznych.
Najlepiej podłączyć pod kompa i odczytać błędy. |
|
|
|
 |
|
|