|
|
| Autor |
Wiadomość |
kauczuk
Model Opla : Zafira 2.0 DTI
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 10:52 Wymiana pompy wtyskowej Y20dth
|
|
|
| Po wymianie silnika z pompą wtryskową nie mogę uruchomić silnika. Problem ponoć leży w oprogramowaniu pompy wtryskowej. Czy ktoś może mi pomóc i podpowiedzieć gdzie, co i jak mam zrobić zeby w końcu odpalić auto?? |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
brzoza

Model Opla : Astra Y20DTH
Wiek: 50 Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 2414 Skąd: Zabrze Punkty zdobyte: 91
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 11:27
|
|
|
| kauczuk napisał/a: | | Problem ponoć leży w oprogramowaniu |
kauczuk, przecież to proste Wmontowaliście pompę to należy ją zaprogramować do sterownika silnika .Czyli na komputer .Mam nadzieję że nie naruszyliście znaków nastawczych rozrządu przy tym montowaniu tej pompy. |
|
|
|
 |
kauczuk
Model Opla : Zafira 2.0 DTI
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 11:58
|
|
|
| Silnik został wymieniony razem z pompą wtryskowa, tak że przy niej nikt nie "grzebał" i ustawienia pompy sie nie powinny zmienić. Jeszcze tylko jedno pytanie, czy w ASO sa w stanie zmienić i dopasować oprogramowanie? |
|
|
|
 |
brzoza

Model Opla : Astra Y20DTH
Wiek: 50 Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 2414 Skąd: Zabrze Punkty zdobyte: 91
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 12:15
|
|
|
| kauczuk napisał/a: | | ASO sa w stanie zmienić i dopasować |
No oczywiscie że w ASO mają program.Tech-2 i nie będzie problemu. A czy podłączona jest wtyczka do sterownika pompy Jeżeli tak to nalezy ją czyli pompe odpowietrzyc .Czasami zapali ale zle chodzi .Bo typ sterownika pompy musi byc zaprogramowany do sterownika silnika który to znajduje sie w lewym nadkolu samochodu Jeżeli cały silnik byl wmontowany to rozrząd się nic nie przestawil |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|